Last news in Fakti

8 Ноември, 2015 13:11 1 050 4

Най-вероятно Airbus A321 е бил свален от бомба

  • airbus a321-
  • бомба-
  • свален

ФБР ще помага на Русия в разследването

Най-вероятно Airbus A321 е бил свален от бомба - 1
Снимка: AP/БТА

Няколко служители от администрацията на американското разузнаване заявяват, че почти със сигурност бомба е била причината за катастрофата на руския Airbus A321 над Египет, съобщи CNN.

Един от тези служители е заявил, че вероятността за това е „ на 99.9%“. През вчерашния ден руският „Комерсант“ предаде информация на близък до разследването източник, според който част от пътниците на самолета са умрели в следствие на взривни наранявания. Експерти пък заявиха, че на записа от черната кутия на машината се долавя звука от експлозия.

Днес „Обзървър“ съобщи, че властите в Египет са започнали разследване на целия персонал на летището в курорта „Шарм ел Шейх“. В момента тече проверка на охранителните камери за разкриване на съмнителни действия на част от служителите преди началото на полета. Разпитват се и хора, които са работили по подготовката на самолета за полет.

Вестник „Ню Йорк Таймс“ съобщава, че от ФБР са се съгласили да съдействат на Русия в разследването на катастрофата. Според американските медии такова искане е постигнало от руската страна още в петък. Най-вероятно ФБР ще помага в анализите за установяване на причините за катастрофата. Според някои източници действията на агенцията ще са по-местни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Не в вярно, американците са го свалили самолета за да направят мръсно на Путин и неудобнияте им управляващи в Египет.

    Теросирти!!!
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Нищо подобно! През 2001г. на леището в Кайро, кацайки същият самолет си удря опашката. След това е бил три месеца на ремонт.Очевидно некачествен.
    НИто руската държава има сметка това да е причината, нито виокомпанията. Русия няма сметка, защото държавната администрация на Путин е издала сертификат за летателна годност, а авиокомпанията няма сметка от тази истина, защото ще я обвинят, че вози хората с повреден самолет.
    И гледат сега да прехвърлят вината на египетските летищни власти, че не са хванали бомба някаква, мистериозна и несъществуваща.
    Ако имаше бомба, досега да се знае вида на взривното вещество, мощността, мастото на взрива. Не е бомба, некадърност е причината.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Една малка подробност е че тогава ремонта е извършен от франсетата. А доколкото си спомням те са и производителите на този самолет. Така че тази версия е доста тънка. Все пак производителите трябва да извършват и най-добре ремонтите и няма как след като поправката е извършена от оторизирана френска фирма, а не полска няма как да не му издадат сертификат.

    Коментиран от #4

  • 4 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Благодаря за информацията, не знаех, че франсетата са правили ремонта на опашката. Но това означава, че още една мощна структура (освен Русия и авиокомпанията) има сметка атентат да е причината, а не некачествен ремонт.