Last news in Fakti

10 Ноември, 2015 08:24 1 206 0

Засилени мерки за сигурност в Турция за срещата на Г-20

  • г-20-
  • среща-
  • турция-
  • сигурност-
  • мерки-
  • полицаи-
  • изтребители-
  • анталия

Хиляди полицаи ще се грижат за сигурността, а подкрепа е осигурена и по въздух от бойни изтребители

Засилени мерки за сигурност в Турция за срещата на Г-20 - 1
Снимка: БТА/ AP

Световни лидери и гости на Турция ще се радват на пълна сигурност и комфорт по време на срещата на високо равнище на Г-20, която ще се проведе през следващите дни в Анталия, съобщи „Хюриет“.

„Предприети са мерки за сигурност на най-високо ниво. Ние не виждаме никаква слабост в осигуряване сигурността на делегациите“, заяви Ибрахим Калън, говорител на турското президентство, отговорен за координиране на срещата, която ще се проведе на 15-16 ноември.

Представители на водещите световни икономики ще присъстват на срещата, както и гости от Азербайджан и Сингапур. Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, както и представители на други международни организации ще присъстват в Анталия.

Турският президент Реджеп Ердоган скоро ще отиде на място, за да инспектира мерките за сигурност.

Хиляди полицаи ще бъдат ангажирани с опазване реда, а в Анталия ще бъде създадена и зона за сигурност. Властите ще разширят обхвата на своите операции срещу „Ислямска държава“ на фона на сблъсъците през последните месеци, а освен това ще бъдат взети и допълнителни мерки на летището в Анталия.

Сигурността на срещата ще бъде осигурена и по въздух. Турски бойни изтребители ще летят в небето над Анталия, а САЩ са изявили готовност да предоставят допълнителна защита от базата в Инджирлик. Кораби от флота ще патрулират денонощно.

Един от въпросите, които ще бъдат обсъдени на срещата на Г-20, ще е конфликтът в Сирия, каза още говорителят на Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: