Last news in Fakti

10 Ноември, 2015 19:45 901 0

Турция отхвърли критиките на ЕС

  • турция-
  • отхвърли-
  • ес

Анкара ги определя като несправедливи

Турция отхвърли критиките на ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Турция отхвърли критиките на ЕС за недостатъци в зачитането на свободата на словото и недостатъците в съдебната система, посо чени в доклада на Европейската комисия за напредъка на страната за членство в Съюза, съобщи „Хюриет“.

В специално съобщение турското министерство за ЕС определи критиките като „несправедливи“. От там заявяват, че някои от констатациите в посочените области не отразяват адекватно работата по реформите в страната. Критиките се определят като частично невъздържани и неотразяващи баланса между свобода и сигурност, който трябва да съществува в демократичните държави.


„За да се укрепи независимостта и безпристрастността на съдебната власт Турция прие шест пакета от съдебни мерки. Стратегията за реформиране на съдебната реформа е най-ясната индикация, че работата по този въпрос ще продължи. Ние очакваме ЕС правилно да интерпретира фактите“, се казва в изявлението.


 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: