Last news in Fakti

12 Ноември, 2015 21:59 2 240 1

Ветеран от Втората световна война откри първата си любов след 71 години раздяла

  • ветеран-
  • война-
  • любов

Двамата се запознали край Лондон през 1944 г.

Кой е казал, че няма втори шанс за истинската любов? 93-годишен овдовял ветеран от Втората световна война от Вирджиния, САЩ се събра с първата си любов в разговор по Скайп след 71 години раздяла. Затрогващата им история разказва телевизионният канал Ей Би Си.

Норууд Томас срещнал Джойс Морис край Лондон през пролетта на 1944 г., когато той бил на 21, а тя едва на 17.

Синът на Томас - Стивън Томас и синът на Морис - Робърт Морис помогнали на родителите си да проведат видео разговор по Скайп.

Повторната "среща" била предизвикана от въпроса на Джойс към сина й, дали е възможно да се намерят хора в интернет. Така двамата потърсили и открили Томас в новинарските сайтове, тъй като на 88-годишна възраст той бил скочил с парашут.

Синът на Морис, която сега живее в Австралия, се свързал с репортера, който отразил историята за Томас и помолил за помощ. Така синовете на Джойс и Норууд били свързани - останалото е история.

Морис разказа на Томас, че синът й извадил негова снимка от войната, която намерили онлайн и че всяка сутрин тя поглежда снимката и казва: "Добро утро, Томи."

Томас й отвърнал: "Само не забравяйте, че аз също мога да ти казвам "добро утро" и добавил: "Бих искал да бъда там, за да ти го кажа лично."

Томас е твърде слаб, за да пътуват в момента, защото има рак на простатата, но той планира да посети Морис в Австралия, ако се почувства по-добре. Междувременно двамата планират да говорят по Скайп всеки ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 iwan

    0 0 Отговор
    Колко трогателно :)