Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 15:45, обновена 14 Ноември, 2015 18:01 4 804 0

Има загинал българин в Париж

  • париж-
  • атентат-
  • българин
Има загинал българин в Париж - 1
Снимка: АП/БТА

Български гражданин е загинал в Париж, съобщиха пред "Стандарт" от опечаленото семейство. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37 години, умрял е при атентат в едно от кафенетата. Себастиян е работил до преди две години в Европейската комисия.

Има загинал български гражданин при атентатите във Франция през изминалата нощ, потвърди пресцентърът на Министерството на външните работи.

Себастиан Проази, който е  загинал при атаката в едно от кафенетата в Париж, е бил с двойно гражданство - българско и френско.

Сънародниците ни, които са във Франция и имат нужда от съдействие, могат да се свържат с посолството ни в Париж на дежурния телефон : + 33 1 45 51 85 90.

Българското посолство поддържа редовен контакт с местните власти, допълват от министерството.

Майката на жертвата е българка, а покойният вече Проази има двойно гражданство. Себастиан е кум на българската юристка Ани Величкова - Дафова, която от години работи в Париж. Тя е дъщеря на известния столичен адвокат Петър Величков и сестра на бившия футболист на ЦСКА и "Левски" Бойко Величков, пише в. "Стандарт".

В момента Ани е при майката на Себастиян, като се опитва с всички сили да й помогне в мъката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: