Last news in Fakti

15 Ноември, 2015 14:34 1 475 0

Задържаха четирима на срещата на Г-20

  • турция-
  • демонстранти

Полицията в Турция е задържала четирима демонстранти. Те са се опитали да пресекат строгите мерки за сигурност, за да предадат писмо до лидерите от Г-20, които са се събрали на традиционна среща в турския курорт Анталия, съобщи АП.

Макар че Г-20 обикновено се фокусира върху икономически въпроси, след терористичните нападения в Париж в петък вечерта, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова световните лидери да дадат приоритет на борбата с тероризма.

В срещата ще участват президентите на САЩ и Русия - Барак Обама и Владимир Путин, канцлерът на Германия Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън.

Във форума участват близо 13 000 души, така и 2500 акредитирани журналисти.

Полиция и жандармерия са мобилизирани, за да осигурят реда на срещата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: