16 Ноември, 2015 08:47 1 393 1

Ислямска държава вероятно стои зад катастрофата на Airbus A321

  • airbus a321-
  • ислямска държава-
  • стои

Това се съобщава в прессъобщение на британското правителство

Ислямска държава вероятно стои зад катастрофата на Airbus A321 - 1
Снимка: AP/БТА

Причината за катастрофата на руския Airbus A321 вероятно е бил терористичен акт, организиран от Ислямска държава. Това се посочва в прессъобщение на британското правителство, цитирано от BFM.ru.

“Правителството на Великобритания планира да измени своя подход към безопасността на въздухоплаването, тъй като се счита, че самолетната катастрофа в Египет от преди две седмици вероятно е била причинена от терористичен атентат, зад който вероятно стои Ислямска държава“, се казва в изявлението.

Британският премиер Дейвид Камерън планира да обсъди въпроса с руския президент Владимир Путин и други световни лидери по време на срещата на Г-20 в Турция.

Великобритания още планира да увеличи финансирането на спец. службите и да увеличи техния щат с 15% след терористичните атаки в Париж. Броят на служителите на МИ5 и МИ6 ще бъде увеличен до 19000 души.

Британският министър на външните работи Филип Хамън заяви, че британските служби няма да разкрият всички данни за взривяването на руския самолет над Египет. Вече тече мащабно разследване и за пробив на персонала на летището Шарм ел Шейх. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    0 0 Отговор
    А "невероятно", Саудитска Арабия, Катар под ръководството на диригенти, но да му мислят мюслитата, че не им е никак розово положението, а напротив, върви се към ликвидиране на терористичните им държавици със седе управляващи чаршафи.
Новини по държави: