Last news in Fakti

16 Ноември, 2015 18:22 1 905 20

Путин: Готови сме да подкрепим сирийската опозиция в борбата с Ислямска държава

  • путин-
  • ислямска държава-
  • сирия-
  • сирийска опозиция-
  • русия

Руският президет заяви, че Русия вече е създала контакти със сирийската опозиция

Путин: Готови сме да подкрепим сирийската опозиция в борбата с Ислямска държава - 1
Снимка АП/БТА

Руският президент Владимир Путин заяви в понеделник, че Русия е готова да подкрепи сирийската опозиция в борбата им срещу Ислямска държава, съобщи Ройтерс.

"Мога да потвърдя, че ние сме създали контакти със ... сирийската опозиция на бойното поле. Тя ни помоли да проведем въздушни удари", заяви Путин в кулоарите на срещата на върха на Г20, която се провежда в Турция.

Отделно от това, той каза, че едва след като бъдат открити следи от експлозия по отломките на руския самолет, който се разби на Синайския полуостров миналия месец, могат да се правят заключения каква точно е била причината за катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Нещо не му се връзват нещата на Путин,защото ПОДКРЕПЯНЕТО НА СИРИЙСКАТА ОПОЗИЦИЯ,ЗНАЧИ ЕДИНСТВЕНО ХВЪРЛЯНЕТО НА БАШАР В КАНАЛА!А подобни слова няма изречени?!На пръв поглед нещата изглеждат абсурдни ,че Русия подкрепя И Башар Асад,И опозицията/враговете му/....Дали Путин прави света на балъци или е прекалил с водката?Има и трети вариант и то много далновиден-тия двойнствени му действия в много близко бъдеще ще му донесат политически дивиденти СЛЕД ЕВЕНТУАЛНИТЕ ИЗБОРИ ПО НАТАТЪК-Т.Е ДВОЙНА ЗАСТРАХОВКА.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 гост

    1 2 Отговор
    ПУТИН Е ВЕЛИК ЧОВЕК !!!!!!!
  • 3 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Това значи, че прави компромиси в името на борбата срещу ИД! Пък ти за Асад не бери грижа... Русия няма да бомбандира Асад с целеуказанията получени от опозицията!

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    Когато навремето мъдрите балгари за казали че който иска да седне на два стола обикновено сяда на земята,"нетолкова мъдрите" руснаци са удряли калпаци и тубетейки в земята и ядно са се тюхкали как не са се сетили за това!Понял "рапторчик"?:)

    Коментиран от #15

  • 5 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Катърче, първият който бе за сваляне на асад бе Путин още преди 3-4 години.

    Второ няма как да не се разберат защото в момента там се разпорежда Путин. хамериканците загубиха доверие след заиграването с идил. Пробваха да отделят умерена опозиция , ал кайда и идил но вътре в Сирия хората знаят кой създаде и ал кайда и идил и няма как да повярват че изведнъж сащ ще спрат да купуват нефт по 25 долара от идил и ще се загрижат за сигурността на сирийците.Това зло което причиниха на северна Африка и близкият изток ще се помни векове.

    Сега руснаците водят борбата срещу радикалният ислям и не пречат на тия които помагат, но ако се заиграят на колонизатори ще си поучат заслуженото.

    Само преди 2-3 седмици така наречените коалиции спряха набезите само при включването на две три радарни системи. Сега ако някой атакува идил добре но ако нападне Сирия в подкрепа на идил както бе до преди месец ще се опари.

    Коментиран от #6

  • 6 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    кво стана бе ?путин призна че имало и нетерористи сред сирииските противници на асад.ти кога ще го признаеш?щото до постовете ти преди няколко часа пееше друга песен!

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Деске намеци ли ми правиш? Ами ако чуе стоян?

    Казах че има умерена опозиция и то от около месец и половина.

    И продължавам да твърдя че ан нусра са клон на ал кайда и са терористи. И в Сирия има терористи като идил които продават петрол срещу айфони и оръжие на себеподобните си.

    Айде сега ти ми отговори кой купува петрол от идил. На кой са приятели катар, саудитска арабия, йордания и оае? Как ще се победи идил като тези са първи приятели и дори участници в коалицията на сащ. как тази коалиция уж е против тероризма а подпомага и търгува с идил.
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    явно този пост от преди няколко часа не е твой:
    -Тая умерена опозиция добре я умериха.

    А иначе видеото и статията изобщо наподобява на творенията на джахидистите.


    то шизофренията не се лекува но може да се подтиска.

    Коментиран от #17

  • 9 balboa

    0 0 Отговор
    Ей путлер и теб те чака съдбата на саадам,ще те застрелят собствените войници като плъх в някой бункер и русия ще си отдъхне от злокобното ти присъствие
  • 10 FR V

    0 0 Отговор
    КГБ-ца се опитва да се прави на стратег!
    Русия е основния виновник за конфликта в Сирия и сега видите ли ще помогне с неговото разрешаване!

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Торпедо

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "FR V":

    мале мале не се мъчи да мислиш неставаш.Войната я почнаха братятати от америка и турция не КГВ или Русия!Много си зле още по зле си да ползваш ник на автомобил!
  • 12 даммм 7777

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Десо ма...тази сирийска опозиция вече е за пети път в Москва--от 5 месеца ходят там...още преди участието на Русия в Сирия...А тази същата опозиция-която ходи в Москва не е призната от САЩ--видиш ли...те не са правилните опозоционери.Сега стана ли ти ясно...Като искаш да имаш мнение по някакъв въпрос--следи хронологията на събитията.

    Коментиран от #19

  • 13 Бай хой

    0 2 Отговор
    Няма смисъл да му обясняваш на това нещо. То няма разум да разбере каквото и да е. Повтаря като папагал това което му наредят от президенството и жалкото е че му плащат от бюджета.
  • 14 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "FR V":

    Я вземи да обясниш как по-точно е виновна Русия за конфликта в Сирия, че да се посмеем малко поне!

    Американците от началото на 2000-та година се "борят" с международния теоризъм и нещата става все по-зле и по-зле (не за друго, ами защото просто го разпространяват за да имат оправдание за заробването на определени държави, където имат икономически интереси); от началото 2010 когато почнаха "розавите революции" в близкия изток и Африка тероризма се разпространи от Гибралтар чак до Афганистан; за всички тези години дори не си правеха труда да симулират действия срещу тероростите - целия свят гледа как само те купуват от тях евтиния петрол, дават им камиони, пикапи, оръжия, най-вероятно и обучаващи - демек взимат си обратно парите от перола; арабските им слуги в случай на нужда спонсорират терористите; и накрая платени шизофреници като теб викат "руснаците са виновни"!

    С какво са виновни - не дават да се махне "ужасния диктатор" Асад - а преди американците да спретнат тея "революции" да си чул за терористи в Сирия; да си чул да избиват някъде цивилни; да си чул за сирийски бежанци; да си чул някъде да взривяват културно-историческо наследство?

    Не, ама явно за жълти стотинки всичко можеш да си свалиш!
  • 15 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Да понеже сте много мъдри трябваше да ви освобождаваме! Бяхте най-гордите овчари под нашето крилце! Как се тупахте в гърдите... малиий! Лъвове го играехте! Смешници като цяло, но все пак горди!
  • 16 раптор

    0 2 Отговор
    Да Русия е отговорна за всичко! Даже за тва, че съществувате! Всички ни признаха - най-вече САЩ! Знаят, че сме много по печени от тях и ни представят за империя на злото... както винаги са правили смрадливите англосаксонци, но споко! Затягаме им каиша!
  • 17 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Ти що не ни разкажеш защо твоите укруинци нападат Донбас? Нали ужким престрелките били защото бунтовниците нападали... Ама някак не се връзва, толкова време бунтовниците подкрепяни от Русия (по начина който тебе ти се ще) да са в офанзива и все на едно на едно място да се водят военните действия. Да укруинската армия е велика, и колкото офанзиви да правят срещу тях, все ще бъдат спирани, но никога унищожавани! За логиката на Путин тръгнали да разсъждават... която е създадена чрез подкрепата на доста, доста образовани хора! Такъв тип, какъвто в България не сте виждали! Просто няма такива кадри!

    Коментиран от #20

  • 18 раптор

    0 2 Отговор
    В САЩ нали си имат Харвард, не знам си какво... Просто кадри на най-високо световно ниво, разполагащи с може би най-достоверната информация... И защо всички тия блестящи умове не можаха да предскажат, че американската намеса в близкия изток ще подпали целия регион и ще го вкара в хаос? Истината е, че американските анализатори прекрасно са знаели за какво иде реч и каква дупка е близкия изток, но все пак умишлено са създали всичко това! И не ми говорете за Русия! Русия се намеси преди 3-4 години по-сериозно... а чак сега пряко!
  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "даммм 7777":

    половия се скри след като за пореден път няма кво да каже и ти се появи:).точно така ,сирииската опозиция ,умерената такава де, вече е призната от путин,след като видя, че армията на асад е бита карта и дори и с негова помощ не може да мръдне .та путин както си твърдеше ,че всички били джихадисти в сирия освен асад изведнъж прозря и откри умерените,другото не е вярно, че сащ не ги били признали,напротив те са признати от сащ и финансирани ,макар и за кратко от там,а в европа са приети също много добре ,както и в оон.
  • 20 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "раптор":

    рапторе,кой кого нападал ?нещо не разбрах.в украйна е примирие щото путин сега се е заел да умиротворява сирия.след като се върне от сирия ще започне да се покачва напрежението в украйна.където има руски миротворци започва война тва е известен факт от доста отдавна :)!
    теб в крайна сметка кво те бърка за българия ,ренегате?пали мотора и в русия ,при готината храна ,готиния диктатор ,готиния бизнес и т.н.н и т.н. готини неща,остави ни нас тук да се мъчим в предателска и бедна среда и не ни мисли,ще минем с един предател по-малко не се коси!
Новини по държави: