Last news in Fakti

21 Ноември, 2015 10:56 2 045 3

Белгия обяви най-високо ниво на терористична заплаха в Брюксел

  • белгия-
  • брюксел-
  • терористична заплаха

Властите предупредиха хората да избягват места където се събират много хора

Белгия обяви най-високо ниво на терористична заплаха в Брюксел - 1
Снимка АП/БТА

Белгия повиши предупреждението за терористична заплаха до най-висока степен в Брюксел днес, предупреждавайки за „неизбежна заплаха“, съобщава Ройтерс.

Страхът, че "няколко лица с оръжие и експлозиви могат да започнат атака ... може би дори на няколко места" е причината да се повиши нивото на тревога в Брюксел. Това заяви белгийският премиер Шарл Мишел.

Метрото на града и други подземни влакови линии ще бъдат затворени поне до неделя, а обществеността е предупредена да избягва тълпите, включително търговските центрове и концерти.

"Съветваме гражданите да избягват места, на които се събират много хора, като търговски центрове, концертни зали, спирки на градския транспорт, доколкото е възможно", заяви говорител на правителствения кризисен център.

„След скорошно наше проучване, националният кризисен център повишава нивото на терористичната заплаха до четвърта степен, заради сериозна заплаха, за региона на Брюксел“, пише в заявление на центъра, публикувано седмица след терористичните атаки в Париж. 

Властите обаче не дават подробности каква е заплахата и защо се налага това повишение на сигурността.

Белгия, и особено Брюксел, са в центъра на разследване по идентифицирането на терористите, които стоят зад атаките в Париж.

Най-високата степен на заплаха означава "сериозна и предстояща атака", обяснява Ройтерес. Досега в Белгия нивото на заплаха беше от трета степен - "възможна и вероятна заплаха", но това се промени заради разследването на парижките атентати.

За последен път правителството на Белгия беше обявило четвърта степен на заплаха през 2006 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dhcp

    1 0 Отговор
    Добре бе вие не си ли четете статиите преди да ги публикувате? Пълно е с фрапиращи правописни грешки! Дайте малко по-отговорно!

    Коментиран от #2

  • 2 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "dhcp ":

    А бе остави грешките а се замисли как се чувства най-великия Българин от Аспарухово време още дето обичаше да си пие кафенце в Брюксел и да проси за парички които ще изплаща пра-пра-внука ми!!!Жалка работа човече!!!Не е лесно
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    СВЕТА ЛУДНА
    ЖАЛКО
Новини по държави: