Last news in Fakti

23 Ноември, 2015 14:54 1 570 13

Путин ще продава ядрени технологии на Иран

  • путин-
  • иран-
  • износ-
  • технологии
Путин ще продава ядрени технологии на Иран - 1
Снимка: АП/БТА

Руският президент Владимир Путин отмени забраната за продажба на технологии за иранските ядрени обекти, съобщава РИА Новости.

Владимир Путин пристигна днес в иранската столица Техеран, за да участва в срещата на върха на страните износителки на синьо гориво.

Президентският указ позволява износа на материали, оборудване, товари и технологии, които са пряко свързани с изградения комплекс във Фордо, така и за модернизацията на реактора в Арак.

Междувременно руският вицепремиер Дмитрий Рогозин заяви, че търговският стокообмен с Техеран може да се увеличи до $4 млрд. през следващите три години чрез засилено сътрудничество в енергетиката и космическата индустрия.

Свалянето на руското ембарго за износ за ядрени технологии и оборудване за режима на аятоласите става месеци след като през юли Шесторката и Иран постигнаха споразумение за ядрената програма на Техеран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КПСС

    0 2 Отговор
    На печелившите честито ! Сега чичо САМ ще се пука от яд по шевовете,ще скърца нервно със зъби малее малее

    Коментиран от #4

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Нещо не ти са ясни нещата и причината е че обикновено елементарно мислещите са на "триците- скъпи,на брашното -евтини".САМИЯ ФАКТ,че САЩ В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ вдигна ембаргото на Иран и износът му на колосални количества нефт на междун. пазар допълнително подби драстично цените така обезцени рублата,че Русия поне 10години няма да може да се оправи,ако ще да продава "технологии" на целия регион.В потвърждение на думите ми можеш да проследиш дали рублата ще мръдне и с копейка нагоре:)

    Коментиран от #5

  • 3 Оня без коня

    0 0 Отговор
    onq s konq, това ли се говори в родния ти край-северозападна България?! :)
  • 4 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КПСС":

    до четири милиарда след 4 ри години????!!!!!толкова е руския износ към 7 милионна бедна българия :)!кви печеливши кви пет лева?освен да станат алятоласите щастливи ядрени собственици ,друго няма кво да стане с тези мизерни обороти!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    О да! Американската външна политика е в разцвета си в момента - ХАХАХА! Само дето проекта им шистов газ е изключително потърпевш от ставащото с цените! Саудитска арабия гори с огромни темпове валутните си резерви! Ако продължават в същия дух - 2019г. ще са ги изсушили! Според Блумберг - нали! Ядрен ИРан ще може да си позволи да натрупва запаси, чрез което да изчаква по-подходящи моменти за пускане на суровината си в обръщение, което ще ги направи сериозен играч на пазара! Този играч е авер на Русия!
  • 6 Левислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Сестро, ако аятоласите нямаха ядрено оръжие до сега 1000 пъти да ги е застигнала “демократизацията“! Още 2009 и там щяха да изкочат разни борци за сваляне на властта.

    Коментиран от #9

  • 7 атом

    0 0 Отговор
    Не,не си прав.Арабската пролет дойде напълно спонтанно,предопределена от разположеието на планетите във вселената.Звездите ми го говорят!!!ЦРУ най-добър приятел на лизог.за /партиен лозунг с днещна дата/.
  • 8 Съобщение:

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Лицето с никнейм-Десислава Димитрова да се яви на ул. "Козяк" №16, за да си получи заплатата от 2.50 долара (без ДДС), до десет работни дни. След изтичането им, сумата ще бъде предадена, като дарение на "БХК".

    Коментиран от #10

  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Левислава Димитрова":

    явно ти си по-запознат от израелското разузнаване ,браво!

    Коментиран от #13

  • 10 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Съобщение:":

    вземи я вместо мен ,подарявам ти хонорара си :)!то не бяха обиди,дyблиране на ника,лъжи и т.н. и т.н.което показва едно, че шамарите дето отнасяте са ефективни :)!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Съобщение:

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    Благодарим на Десислава Димитрова, че се отзова на поканата и си взе възнаграждението.
  • 13 Авраам Ялон

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Уведомяваме лицето Десислава Димитрова-Стоян, че нито МОСАД, нито Шин бет (Шабак) са предоставяли за него каквато и да е информация. За медицинските случаи, се обърнете към други служби и институции.