Last news in Fakti

4 Декември, 2015 14:43 1 544 1

Германия влиза във войната с Ислямска държава

  • германия-
  • войната-
  • ислямска държава

Бундестагът одобри включването на Германия във военната кампания

Германският Бундестаг одобри присъединяването на Германия към международната коалиция за борба с Ислямска държава в Сирия, съобщи ДПА.

Предложението за 1-годишна военна операция бе подкрепено на 445 члена от 598-местния Бундестаг. 146 представители отхвърлиха предложението, а други 7 гласуваха с въздържал се.

Оглавяваната от канцлера Ангела Меркел консервативна коалиция контролира 80% от Бундестага. Според предварителния план Германия ще изпрати 6 разузнавателни самолета „Торнадо“ , една фрегата и самолети за презареждане, които да подкрепят международната коалиция, която се бори срещу ИД. Въпреки това обаче страната няма да извършва въздушни удари срещу цели на групировката.

Германия ще включи в мисията 1200 свои военнослужещи, като фрегатата ще подпомага френския самолетоносач „Шарл дьо Гол“, който Париж изпрати в региона. Общата стойност на акцията е 134 млн. евро. Бундестагът ще трябва да гласува за всяко удължаване на мисията. 58% от германците подкрепят идеята Германия да подкрепи своите съюзници в борбата с Ислямска държава. Срещу решението гласуваха опозиционните партия на „Зелените“ и левите фракции. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 2 Отговор
    В коя коалиция ще влизат.

    Само да не са в коалицията в която участва и турция и СА които са поддръжниците на халифата че и без това манджата е твърде омазана.
Новини по държави: