Last news in Fakti

5 Декември, 2015 13:32 2 438 20

Германия отказа военно сътрудничество с Русия в борбата срещу ИД

  • сирия-
  • германия-
  • русия-
  • военна коалиция-
  • ислямска държава

Бундестагът взе решение немски военни да участват в подкрепа на оглавяваната от САЩ коалиция, сражаваща се с Ислямска държава в Сирия

Берлин няма да си сътрудничи с Москва във военната сфера срещу ДАЕШ. Това заяви началникът на кабинета на германския канцлер Ангела Меркел Петер Алтмайер.

Служителят добави, че нито Германия, нито Европейският съюз ще си сътрудничат със сирийската армия на президента Башар Асад.

В петък парламентът на Германия одобри военна кампания срещу Ислямска държава като част от водената от САЩ международна коалиция. Кампанията ще приключи на 31 декември 2016 г. и ще струва повече от 145 милиона долара. Решението сега трябва да бъде одобрено и от Бундесрата на страната, който се състои от представители на 16-те федерални региона на Германия.

Членовете на коалицията не признават Асад за легитимен владетел на Сирия, и подкрепят т.нар. умерена опозиция в страната, която се стреми да го измести.

Русия обаче започна въздушни удари срещу ИД в страната на 30 септември по молба на Башар Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    1 2 Отговор
    Евроизродите като този на снимката съвсем официално подкрепят терористите от Идил, като си пускат бомбите в пясъците, но да имат едно на ум, а то е, че не са поканени от Сирийското правителство, което означава, че извършват незаконни действия в Сирия, и пак по същия въпрос означава, че изтървът ли се че нападнат сирийската армия, ще има аналогичен удар от Русия върху терористичната коалиция предвождана от Баш Терориста САЩ.

    Коментиран от #2

  • 2 FR V

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "по темата":

    Ти какъв си бе?!
    Да не би да си чукча или русофил!
    Като не ти харесват европейците и Европа лови пътя за Сибир.
    Там в някой трудов лагер може да заобикнеш повече Европа и европейците.

    Коментиран от #10

  • 3 Бай хой

    1 2 Отговор
    Германия е окупирана държава и е по точно да се каже че не им позволяват да напуснат коалицията която поддържа идил.

    За пореден път германците са против Русия и резултатът е лесно предвидим.

    На всеки му е ясно що за коалиция ще включва саудитска арабия, катар, турция и йордания и с какво се занимават те.
  • 4 справедливата

    3 0 Отговор
    Хора, много сте далеч от истината!!! Русия защитава болния мозък АСАД а ИДИЛ са си хора лични негови....Когато медии пишат за великите удари на Русия по ИДИЛ е лъжа....те са там да убиват революционерите които са всъщност народа...от последните руски удари на един голям пазар, училище и болница /там е ниамало нито един от ИДИЛ а само мирни граждани /и най лошото ,имало е мноооого деца/над 50 деца убити/ и всичко това е дело на гадните пияндета...руснаците....ЗАЩО ли??? Защото падне ли откачалката Асад , падат и позициите на руснаците.... Мръсници....толкова години са промивали мозъците на родителите ни та и нашите....колко са велики...урааа да живее русия....

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Чукча

    1 2 Отговор
    Абе и тук харесваме Европа, но имам въпрос:
    Срещу ердоган и сие 2013 се водеше разследване от прокуратурата за корупция и далавери. След това се наложи на 2-мата държавни обвинители (прокурори) да напуснат страната си заради заплаха за физическото им оцеляване. Естествено дела вече няма.
    Журналистите разкрили схемата оръжие срещу петрол - в затвора.
    В затвора са и още над 300 дръги жураналисти не одобряващи политиката на Ердоган. Партията на справедливостта е вкарала и доста виши военни за несъгласието им с водената политика. Бомбардират се кюрди на чужди територии (Сирия и Ирак) като за провежданите дори сухопътни операции с воиска и танкове дори не се иска разрешение. 2244 пъти е нарушавано въздушното пространство на Гърция, сега и Ирак протестира и против присъствието на турски военни без разрешение. Ежедневно нещо все гърми в Анкара, стрелят по политически опоненти, опозиционни митинги завършват с бомбени атентати или "демократично" със сълзотворен газ, водни оръдия и арести.
    Синчето се снима с дружките си от ИД. Снабдяват с оръжие и продоволствие "умерената" опозиция (всички видяхме колко е умерена с действията си с/у свалените руски пилоти), но въпреки всичко това, Асад който защитава законната си власт макар и с военни действия с/у тези "умерените" е диктаторът който е нелегитимен и трябва да си ходи, а Ердоган и партята му са кандидат членове за Европа? Моля? Господа, тук не сме тлъстог.зи хамериканци та да вярваме не на разума си а, на евтина пропаганда!
    Европа с такива двойни и крайно лицемерни стандарти, Европа с "демократична" Турция в ЕС? Не, мерси!
  • 6 Чукча

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "справедливата":

    @4 Повърхностно, предубедено и свръх елементарно съждение.
    Не е като да не са бомбили САЩ болници, не е като да не са упряли едно има няма 500 000 деца само в Ирак от "демократичното" премахване на бивш тях агент, който обаче вече им беше ненужен.
    Мога и още... и още... и още, не че ще има смисъл особенно пред такива коне с капаци.
    "Защото падне ли откачалката Асад , падат и позициите на руснаците" - тук съм съгласен освен с определението "откачалка", но ти не си виновна...толкова са ти познанията!
    Я да видим сега - когато Русия си защитава интереса са пияндета мръсници, а когато заради интересите на САЩ умират 100-ци хиляди невинни, в пъти повече страдат и мизерстват и им се източват държавите безугледно е "демократично"?! Наистина ли мислите хората за толкова прости или просто съдите по себе си!?!?
  • 7 onq s konq

    2 0 Отговор
    Уж руските подземни богатства и германските технологии щяха да се обединяват напук на целия свят и щеше да се пръкне един велик съюз,пък то кво стана...май същото като "Турски поток".Разберете го най-накрая-РУСИЯ Е ОСЪДЕНА ОТ ИСТОРИЯТА СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ДА Е В ИЗОЛАЦИЯ И ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА СТОЯТ ПОДОБНИ "ВЕЛИКИ" ПРАВИТЕЛСТВА!

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":


    За Русия не знаем на какво е осъдена , но докато велики хора стоят начело тя ще побеждава. Както виждаме и в последно време.

    Конь твоята неграмотност е ОГРОМНА. Не стига че дори не познаваш цветовете на националното знаме , но дори не знаеш за какво са нужни на човек пари и какво е допустимо да направи за спечелването им.
  • 9 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "справедливата":

    Никак не е честно от името на справедливата да се пишат откровени лъжи клевети.

    Нали помниш как света скочи когато терористите от сащ и нато бомбардираха болницата в кондуз и убиха десетки лекари и болни.

    Ако руснаците бяха сбъркали на пазара ураганът щеше да е в пъти по-голям. А то какво, хвърлиха се едни безпочвени и необосновани обвинения и това беше. Жива пропаганда в полза на джахидистите. Беше ударен "хуманитарен конвой" от турция пълен с джахидисти , оръжие и боеприпаси за идил. Това се доказа и затова клеветите престанаха освен изпълненията на разни обсерватории и консерватории по островите.

    Като са толкова отворени сащ да обявят къде точно е тази умерена опозиция за да я пазят. Но нали някой ще покаже какво точно се върши там и какви ги твори "умерената опозиция".

    Сега се оказва че всеки радикален ислямист когато буде умерен от руските удари се превръща в цивилен гражданин на умерената опозиция.

    http://eurocom.bg/news/article/chasut-na-putin-chast-3-4
  • 10 по темата

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "FR V":

    Като ти сложа самар може и до сибир да припкаш, само трябва по пътя да си хапваш обилно ярма, за да имаш сили да тичаш и пълзиш с дръзновение - разбра ли бе чалма анадолска, ако не си скоро ще разбереш .
  • 11 т79б

    2 0 Отговор
    Това е още едно доказателство за тежката изолация в която е изпаднала путинова Русия !
  • 12 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    квото кажа и берлин го повтаря :)!!!изстина руската плитка мечта да ни продават скъпи суровини с картечници опряни в челата ни ,а ние да ги ползваме като консултанти по демокрация,икономика и морал!след всичките напъни на путин да завърти и разцепи европейската политика ,пак не му върза!

    Коментиран от #13, #18, #20

  • 13 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Я кажи сега от кого получаваме по-евтини стоки и какви?

    обоснови се поне веднъж. Сигурно цената от американските тецове е по ниска.

    А какво е потвърдила германия времето ще покаже. Едни красавци като този от снимката са на каишка при терористите от сащ и работят против германският народ. Затова и напълниха германия с джахидисти. Въпрос на време е немският народ да ги измете.
  • 14 Бай хой

    0 2 Отговор
    Германия е в коалиция с турция и саудитска арабия които са в коалиция с идил. Каква каша. Лъжат и чакат атентаторите да се задействат и в германия. Марионетки на окупаторите от сащ.
  • 15 канцлера

    0 2 Отговор
    "Бундестагът взе решение".....?!? хахахааа, ама Бундестагът НЕ взема решения от 45г.Други ги вземат тези само козируват и викат YES като "нашите"

    Коментиран от #16

  • 16 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "канцлера":

    Това еистината!
  • 17 234

    0 1 Отговор
    Всички подготовки за тер.атаки започват от Германия...просто факти..И после бум в Париж...и др.държави,но задължително има германска следа...
  • 18 Той

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    "продават скъпи суровини с картечници опряни в челата ни", хаде стига с тези нощни полюции. Съвсем си изтрещял.
  • 19 909

    0 1 Отговор
    ФАШИСТИ !!
  • 20 Смях

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Лицето под никнейм Д.Д. да продължава в същия дух. Очаква се увеличение на заплатата и коледни надбавки, всичко 37 цента.
    ул. "Козяк"№16
Новини по държави: