Last news in Fakti

6 Декември, 2015 20:24 2 182 9

32 екстремисти от ИД убити при въздушни удари над Рака

  • рака-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • екстремисти-
  • въздушни удари

Все още не е известно кой е провел ударите - Русия или водената от САЩ коалиция

При въздушни удари над сирийския град Рака са били убили най-малко 32 и ранени повече от 40 бойци от Ислямска държава (ИД), съобщава Би Би Си, позовавайки се на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Ударите в неделя се смята, че са били извършени от водената от САЩ коалиция. Въпреки това, някои активисти предполагат, че руските самолети са бомбардирали града и че има цивилни жертви.

Рака де факто е сирийският щаб на Ислямска държава.

Рами Абдел Рахман, ръководител на базираната във Великобритания обсерваторията, която разполага с мрежа от информатори в Сирия каза, че около 15 въздушни удара са били проведени в северната, източната и югоизточната част на града. Той заяви, че броят на пострадалите идва само от една болница, а окончателният брой на жертвите може да бъде много по-голям.

Друга група от активисти - Sham News Network - също докладва за въздушните нападения, но предполага, че те са извършени от руски самолети и че има и цивилни жертви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 силвеен

    1 2 Отговор
    Ако руснаците са бомбардирали, значи има цивилни жертви, но ако са американците, значи всички терористи са били поразени без цивилни жертви! Ние си знаем, че ако имаше цивилни жертви, сега първите коментари щяха да са на Деса,ани, катъра, Дошо и старокатъра...

    Коментиран от #4

  • 2 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Същото мислех да пиша,изпревари ме.
    Когато руснаците думкат по Рака според същата тая обсерватория загиват само цивилни и "умерена" опозиция,а когато краварите пускат бомби гине само елита на ИДИЛ.Кога американците издумкаха болницата в Кундуз същите тези радетели за права и демокрация мълчаха като задници.И сега мълчат,ама само за американските "малки грешки"

    Коментиран от #3

  • 3 Gibson

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ярослав Станчев":

    Американските грешки не са грешки.Те са в името на демокрацията и по голямата печалба.Както и Ердоган като вкара войска в Ирак се води трудово обучение на умерени ислямисти,които после ще ходят на екскурзия в Европа.
  • 4 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "силвеен":

    Ами не знам такъв ли е превода или нещо друго, но като чете статията човек и наистина остава с това впечатление - ако са били руски самолетите, значи има много цивилни жертви; иначе ако са били американски, само джихадисти са избити!
  • 5 234

    1 2 Отговор
    Четете превода както искате,но щом не е взривена болница не са американците.
  • 6 mediator37

    1 0 Отговор
    Цивилните от Рака да ходят при Меркел.
    Хамериканците като избиха с атом два японски града цивилни 45-та ? Ами Дрезден за една нощ 145000 цивилни изорени живи от запалителните бомби на американците?
    Руснаците кога ще ги стигнат ? Не могат ги стигна. Има да думкат 100 години и то с техните 10-15 цивилни жертви на рейд ... Едрово трябва да се играе, едрово. Ако не думнат едни 10000 на нощен рейд, как ще ги стигнат американците? Че и задминат дори.
  • 7 mediator37

    1 0 Отговор
    Между другото цивилните жертви не са важни, важното е да спечелиш войната. Следва грабежът, но веднага след това почваш да пишеш историята и да я преподаваш по правилния начин.
    Който реши да я оспорва, слагаш му едно членче в Наказателния кодекс, че разпространява реакционна идеология (разтегливо понятие като "хулиганството" ) и го тикваш в затвора. Справка британският професор Дейвид Ървинг, който лежа в затвор, защото оспорвал холокоста.
    И ето така- който оспорва, че си избил някакви си 5-600000 цивилни- пандиз палаз. Да се научи да мисли, да осъзнае грешките си.
  • 8 Монго

    0 0 Отговор
    Така се опитват да ни обработват, вече ни мислят за много елементарти и дори не се опитват да го направят по-сложничко и завоалирано.
  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    лесно може да се разбре кой е бомбандирал .руснаците бомбандират с лади американците с кадилаци.качеството на бомбандировките по отношение на врага и цивилната инфраструктура издават изпълнителите.руснаците дето бомбандират не остава камък върху камък при цивилните и никакви поражение при военните :)!при американците е обратно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания