Last news in Fakti

10 Декември, 2015 16:29 1 892 1

Добри новини за гражданите, лоши – за терористите

  • пасажери-
  • пътници-
  • данни-
  • европейски парламент-
  • тероризъм-
  • обмен-
  • имена

Според анализатори процесът е бил ускорен заради атаките в Париж

Добри новини за гражданите, лоши – за терористите - 1
Снимка: БТА/ AP

Комитетът за граждански свободи и Европейският парламент си стиснаха ръцете за директивата за използването на данни на пасажерите, съобщиха са официалния си сайт от ЕП.

Според информацията ще бъде затегнат контрола на пътуващите и ще има достъп до данни, целящи противодействие и разкриване на терористични престъпления.

Комитетът одобри мерките с 38 гласа „за“,19 „против“ и двама въздържали се. Директивата ще бъде подложена на гласуване от ЕП в началото на следващата година.

Германският политик Манфред Вебер написа в социалните мрежи, че това са „добри новини за гражданите и лоши за терористите“.

Комитетът за граждански свободи подкрепи ЕП за данните за имената на пътниците (PNR), което идва на фона на засилените мерки по целия свят след терористичните атаки в Париж, отнели живота на 130 души.

Данните от PNR могат да бъдат използвани „само за целите на превенция, разследване и разкриване на терористични заплахи и сериозни престъпления“, се казва още в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Така излиза че всички пътници са терористи защото те ще са потърпевшите.

    Кои са гражданите? Може би службите които получават права над пътуващите.
Новини по държави: