Last news in Fakti

11 Декември, 2015 10:43 2 611 18

Ислямска държава продава петрола си на Башар Асад

  • ислямска държава-
  • петрола-
  • башар асад

Това бе заявено от американския зам. министър на финансите Адам Шубин

Ислямска държава продава петрола си на Башар Асад - 1
Снимка: БТА/AP

Бойците от Ислямска държава са спечелили около $ 500 млн. от продажбата на петрол в значителни размери на правителството на сирийския президент Башар Асад, съобщи NDTV.

Това бе заявено от зам. министъра на финансите на САЩ Адам Шубин, който призна, че някои данни показват, че част от петрола е насочена и към Турция. Според него Ислямска държава печели по $ 40 млн. на месец от трафика на петрол по бойните линии сирийската гражданска война.

„Ислямска държава продава голяма част от петрола си на режима на Асад. Двете страни може и да се опитват да се избият, но в крайна сметка са свързани от търговия за милиони долари.“, заяви Шубин в Лондон.

Според него петролът на групировката се разделя на части. Една част остава на териториите, контролирани от Ислямска държава, друга част стига до сирийските кюрди , а третата част стига до Турция.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ебаси

    6 0 Отговор
    абсолютни глупости, няма кой да му повярва на тоя Шубин
  • 2 за УСА не остана

    6 0 Отговор
    И за краварите не остана ? Затова вдигат врявата.
  • 3 раптор

    5 2 Отговор
    Американската политика е в нокаут! Само тяхната икономика ги крепи! Иначе отдавна да са свалени като световен деспот... Много са прости и високомерни, а всъщност политическата им елита са пълни кравари!Правдата е на руска страна както винаги! Бившия началник на ЦРУ, във видео обръщение разправяше как КГБ ги побеждавали на всяка крачка и само техния по-ефективен икономически строй им помогна да удържат победа в студената война... Са то няма лошо да имаш хубава и силна икономика, ама само продажниците са прекланят пред златния телец! Да си живеят кротко на техния богат континент и изобщо да не вирят носове! Няма да им е трудно да поддържат просперитет и без да се правят на праведни на целия свят!
  • 4 даммм 7777

    7 0 Отговор
    Нещо няма логика в твърдението на САЩ--Сирия да купува собственият си петрол---който по право и пренадлежи....И после със същите пари да избиват хората на Асад.....
  • 5 раптор

    2 2 Отговор
    САЩ бяха читава държава преди студената война... Пак правеха номерца и се стремяха към световно господство - заслужено и повече на късмет го получиха! Но под натиска на КГБ, тяхната външна политика се превърна в чиста химера! Днес КГБ го няма, време е и САЩ да се успокоят малко, а най-добре - много! Тука в Европа сме все народи калени като стомана! Тия лигави краварчета дето спечелиха 2 световни войни благодарение на изчакване и най-вече на териториалните си преимущества не са ни равни!
  • 6 Съни

    8 0 Отговор
    ХХааххахаааа тия от САЩ вече къртят миФФки.Уникални лицемери са-за толкова ли тъпи ни имат???
  • 7 стратокастър

    2 7 Отговор
    Стара практика плюс това доста логична !На който и друг да го продадат все ще се разбере а и засегнатите ще бомбардират конвоите !Шиткат го на Асад а той на кой да го даде ?Не е голяма дилема ?Що трябва да го дават на враговете си ката могат да го дадат на съюзника си !Той е само един -голям производител на петрол -лесно ще го продаде като свой!Чиста работа -и идил доволни и руснаците на далавера!
  • 8 Десислава Димитрова

    1 5 Отговор
    точно така ,една част го продават ид чрез руски посредници на асад,който е принуден да купува от враговете си щото няма свой добив към момента.друга част отиват към турция по частни канали,но много по-малко от това за асад и трета част го налазват сирииските кюрди,нека не се бъркат с иракските ,които също имат своя търговия с петрол!тва бе и причината руснаците да се правеха на луди за конвоите с бензиновози докато не ги подкараха француизите ,но асад и ид имат и петролопровод :) така че бизнеса си продължава :),само че и това се знае за съжаление на путин и асад!

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    ей трол, довърши си старата тема, не да ми цъкаш +/- : http://fakti.bg/world/164685-kitai-podkrepa-putin

    Коментиран от #11

  • 10 тъпоо

    5 0 Отговор
    Само пълен идиот би повярвал на тази "статия"
  • 11 FR V

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ти хибрид ли си ,мутант ли си...?
    Освен Китай забрави да споменеш и за ценната подкрепа на Мадуро!
  • 12 6к3е

    5 0 Отговор
    Аз си спомням, че преди да напарнат Саддам, казаха че той имал химическо оръжие и под този предлог започнаха войната. Всички знаем, че нищо не се намери до ден днешен, освен флаконите за комари по иракските аптеки ама трябваше да се започне война, понеже жидомасонсите рептили им свършваха парите за заплати на Деси,ани,Дошо, FR V, катъра и старокатъра...

    Коментиран от #13

  • 13 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "6к3е":

    я виж как ни разкри жидомасоните им свършили парите за заплатите ни!!!!хвана ни еи!
  • 14 РЕАЛНО

    2 2 Отговор
    САЩ станаха за смях вече-ако някой извади още доказателства че пуделът им Ердоган купува нефт от ИД-САЩ ще обявът че и от МАРС купуват нефта на ИД.Ама те са свикнали да лъжат-нали американското общество вярва безприкословно на Б.Дом...Днешната политика и риторика на САЩ,много ми прилича на комунистическа игра...Игра,в която го отнасят първо обикновенните хора-демек-ние...

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Десислава Димитрова

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛНО":

    вие винаги ще го отнасяте в комунистическите игри щото сте част от тяхното разпространение.

    Коментиран от #17

  • 17 кроко

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    За пореден път питам паталотичните лъжци деси, стратонещо си, фрв и другите подобни - като толкова много знаете кой и как печели от сирийския петрол, що си мъчахте до сега? Що не ги казахте тези работи по рано?

    Не се ли усещате, че не е много правдоподобно целия свят да говори как през турция минават тетористи от и за Европа, оръжия за Сирия(познайте за кои) и петрол от Сирия и накрая ни в клин ни в ръкав накакъв американец, чийто деди почти са изтрепали всички бизони само и само индианците да измрът от глад като междувременно за по-сигурно са им раздавали хуманитарна помощ - одеяла даразени с чума, та тоя горд “демократ“казва поредната си лъжа и вие почвате да му пригласяте! Е, що не ги казахте тея работи по-рано,бе, тролчета?

    Коментиран от #18

  • 18 Десислава Димитрова

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "кроко":

    тези работи ги казвах мнооого отдавна и не случайно те питах теб и компанията що путин не бомбандира бензиновозите ,а вие се мишкосвахте да не отговорите както тогава така и сега :)!иначе си прав изтрепаха американците бизоните заедно с индианците,а руснаците според теб трепаха ли чукчи,татари,чеченци ,амурски тигри ?
Новини по държави: