Last news in Fakti

14 Декември, 2015 21:50 1 314 0

Двама убити по време на размирици в Турция

  • убити-
  • размирици-
  • турция

Това стана по време на протест срещу вечерния час в района

Двама души бяха убити и други двама бяха ранени по време на сблъсъци между протестиращи и полиция в югоизточната турска провинция Диарбекир, съобщи „Хюриет“.

Това стана, след като полицията отказа да позволи митинг срещу наложения вечерен час в областта. Според местните медии загиналите са на 21 и 18 години.

Протестът е бил организиран от Демократичната партия на народите. Губернаторът на Диарбекир заяви, че походът не е законообразен. Все пак някои граждани се опитаха да блокират отделни пътища в града. За да ги разпръснат, от турската полиция използваха сълзотворен газ и водни оръдия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: