Last news in Fakti

18 Декември, 2015 09:02 858 1

Камерън с послание към ЕС: Има напредък, но ще е трудно

  • дейвид камерън-
  • ес-
  • брюксел-
  • напредък-
  • великобритания-
  • труден

Напредък има, но предстоят трудни разговори

Камерън с послание към ЕС: Има напредък, но ще е трудно - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският министър-председател Дейвид Камерън заяви, че е постигнат напредък с Брюксел в разговорите за оставане на страната в ЕС, но призна, че задачата ще е трудна, съобщи Би Би Си.

Премиерът подчерта, че Великобритания се е изправила пред рекордни равнища на миграция, което натоварва местните власти и обществените услуги.

Това, от своя страна, притеснява силно британците и подкопава подкрепата за Европейския съюз, добави Камерън, цитиран от „Ройтерс“.

„Бе направена голяма крачка напред за по-добро споразумение за Великобритания. Все още, обаче, има много работа да се свърши“, заяви Дейвид Камерън на срещата на върха в Брюксел.

На срещата си лидерите на страните от ЕС определиха шестмесечен срок, в който трябва да се реши дали да се реализират плановете за създаване Европейска гранична и брегова охрана.

Европейската гранична и брегова охрана ще обедини Европейска агенция за гранична и брегова охрана, изградена въз основа на агенцията Frontex, и органите на държавите членки, отговарящи за управлението на границите, които ще продължат да извършват ежедневното управление на външните граници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 steve

    0 0 Отговор
    Докато се натуткат, надрудкат, подмокрят и на.ират, тия eвропейски началници, половиния близък изток ще се настани и завладее европа. Невероятно!- САМО 6 месеца за да се организира защитата на границите ни? От този факт може да ви стане ясно колко са мудни, нерешителнИ и тромави т.н. европейски институции. ОТ ТЯХ- НИКАКВА ПОЛЗА. дА ГИ ИЗМЕТЕМ, А С ТЯХ И УДОБНАТА ИМ ДЕМОКРАЦИЯ. Разровете се в сериозната литература за да разберете какви мъки и нещастия на европейските народи е донесла Френската революция (пардон, преврат!). Нямя нищо по-гадно и жестоко от революциите. АЗ СЪМ ЗА естествената ЕВОЛЮЦИЯ ! А ВИЕ???
Новини по държави: