Last news in Fakti

5 Януари, 2016 20:45 1 185 0

Дейвид Камерън позволи на британските министри да агитират за излизане от ЕС

  • дейвид камерън-
  • министри-
  • ес-
  • дилема-
  • британска

Всеки министър ще може да изрази личното си мнение, дори то да противоречи на това на правителството

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че позволява на местните министри да участват в кампанията по референдума за членството на Великобритания в ЕС, на която страна изберат, съобщи Би Би Си.

Той обяви, че парламентът ще направи изявление към британския народ, за това по какъв начин да гласува на референдума. Камерън обаче подчерта, че „на депутатите ще им бъде позволено да направят лично и различно решение от това на останалата част от парламента“.

Референдумът за членството на Великобритания в ЕС ще се проведе преди 2018 г. Според „Гардиън“ този ход на Камерън ще позволи да се избегнат оставките на редица евроскептични министри,които искат да агитират за излизането на Обединеното кралство от ЕС.

„В крайна сметка британците ще решат бъдещето на своята страна, гласувайки за или против членството в ЕС. Все още не знаем каква ще е позицията на правителството. Не знаем и кога сделката за реформите ще бъде направена. Надявам се, че това може да стане до февруари, но е ясно, че може да отнеме и повече време.“

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: