Last news in Fakti

6 Януари, 2016 15:05 2 550 4

Учени помагат на „Ислямска държава“

  • ислямска държава-
  • лаборатория-
  • оръжия-
  • ракети-
  • сирия-
  • рака-
  • учени-
  • обучение-
  • бомби

Граждански полети са сред целите на групировката Ислямска държава

Учени помагат на „Ислямска държава“ - 1
Стопкадър и видео: YouTube

Учени помагат на групировката „Ислямска държава“, съобщи Sky News. Изданието разкри факти за обучението на джихадистите и планирането на „грандиозни“ нападения в Европа.

Радикалните ислямисти разработват оръжия, чиято цел са удари по пътнически и дори военни самолети.

По думите на специалисти съхранението им е сложна работа и няма как да стане без помощта на учените. Специалните бойни глави, които се насочват към цели с инфрачервено излъчване, са с успеваемост 99%.

Във военната академия на джихадистите се обучават ислямисти за сваляне на пътнически самолети и бомбени нападения в европейски градове. Нивото на технологична подготвеност се е увеличило, което може да причини много цивилни жертви.

Сглобяването на собственоръчно направен топлинен сензор, който да бъде използван при изведени от експлоатация зенитни ракети, е част от „уроците“, преподавани в този своеобразен университет по джихад.

Откритието шокира световната общественост, защото международната сигурност е изправена пред заплаха. „Ислямска държава“ е разработила дистанционно управляеми коли, които действат като мобилни бомби.

Специални манекени „шофьори“ са със саморегулиращи се термостати за топлинна енергия, което позволява на колите-бомби да избегнат системите за защита във военни и правителствени сгради в западните страни.

Групировката обучава бойци от различни страни за нападения и вербуване на техни сънародници.

Един от т.нар. „инструктори“ на „Ислямска държава“ е бил заловен, а записани видеокадри са били предоставени на Sky News. Видеата са описани от съветник по оръжията към британската армия като „златна мина“.

Въпреки че западното разузнаване е предполагало за съществуването на подобна практика, това е първото доказателство за наличието на „лаборатория“, в която се разработват оръжия на „Ислямска държава“.

„Мисля, че това е най-значимата от разузнавателна гледна точка информация за ИД. Станахме свидетели на разнообразието от видовете заплахи, пред които сме изправени“, заяви Крис Хънтър, съветник по оръжейни системи в британската армия.

В Турция дезертьор от ИД потвърди за тайната програма за обучение в Рака. Той заяви, че програмата е създадена за атаки в Европа и по света.

„Джихадисткият колеж“ за обучение на чуждестранни бойци и разработване на ракети за продължаване войната в Сирия бе нещо очаквано, но до този момент нямаше доказателства.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пфффффффф

    0 2 Отговор
    кога ще разберат хората че САЩ и Израел създават войните по света и всички простотии за интеграция на мангалите са да се допуснат до цивилизования свят и да има терористични атаки
  • 2 карли

    0 0 Отговор
    До Пффффффф- Това което пишеш е вярно, освен че им помагат военни инструктури по подривна дейност от Израел, САЩ и Англия. Също и продажни учени. Преди няколко месеца един такъв гад офицер инструктор от Израел беше хванат в Сирия и си бе признал всичко. Сигурно са му приложили приьомите за разпити на ЦРУ в Гуантанамо на завалията.
  • 3 tost

    0 0 Отговор
    Май „арабската пролет“ ще се окаже бумеранг и ще се върне при създателите си(както стана на 11 септември ,$АЩ създадоха Ал кайда и те за благодарност им събориха търговския център)

    Коментиран от #4

  • 4 999

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "tost":

    Има една поговорка "Каквото си посееш това ще ожънеш" това е валидно и за САЩ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания