Last news in Fakti

6 Януари, 2016 18:56 1 658 10

Сръбският патриарх: Ако трябва да избираме, Русия е на първо място

  • сърбия-
  • русия-
  • интереси-
  • патриарх-
  • ириней-
  • ириней сръбски

Патриархът добави, че иска да се поддържат приятелски отношения с европейските страни

Сръбският патриарх: Ако трябва да избираме, Русия е на първо място - 1
Снимка: Wikipedia

Сръбският патриарх Ириней заяви, че ако Сърбия трябва да избира на чия страна да застане, то Русия винаги ще е на първо място.

В интервю за „Спътник“ Ириней Сръбски заяви, че страната му иска да има приятелски отношения с европейските държави и САЩ, но „няма дилема“, ако интересите се противопоставят.

„Ние искаме приятелски отношения с Европа, САЩ и Русия, но ако техните интереси се сблъскат, Русия идва на първо място“, заяви патриархът, цитиран от b92.net.

„Отношенията ни с Русия и руската православна църква са на два братски народа. Нашите отношения винаги са били на високо ниво – освен преди и след Октомврийската революция“, каза още Ириней Сръбски.

„В близкото и по-далечно минало представители на сръбската църква са получили образование в Русия, те са получили помощ от Русия. Да не говорим за това, което е направило семейство на Николай Романов за сърбите“, каза още сръбският патриарх.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    тези лъжливи сръбски хитряги еи :)!!!нека утре им позволят да влязат в ес и нато и попа отива директно в наи-дълбокия казан след като не спазва заповедта да не лъже!

    Коментиран от #7

  • 2 раптър

    0 2 Отговор
    Деска, не се напъвай, Сорос спирал финансирането. Ко ша праите
    с И. Миндж.в, А.Цоне.а, И. Кост.в . Ло.а Крумо.а? Вай,вай,вай!
  • 3 Анти Десислава

    1 0 Отговор
    Ами в Сръбско продажниците явно са по-малко. Ние загърбихме славянството и братската кръв, за да лижем г..а на хамериканците ...
    И Деска/Деско е първа цигулка в това упражнение.

    Пардон! Не "ние", а "те", тези от двете страни в началото на "Дондуков"!

    Коментиран от #5

  • 4 трафоПОСТ

    1 0 Отговор
    Не разбрах, между какво и Русия ще трябва да избира сръбския патриарх, че така категорично е избрал Русия?
  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анти Десислава":

    я пак изока :)!сърбите ще забравят думите на сръбския патриарх на секундата след като ги поканят в нато и ес.те са били там и знаят кво е да те пази нато или да те гази и кво е да храни ес или да те изолира.всяко сръбско правителство като дойде на власт първата му работа е да свали гащи и да обърне задник на запад,но за тяхно съжаление никои не им иска нас..ните задници поне за сега!
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Въпросния патриарх говори в множествено число,НО НЕ КАЗВА ОТ ЧИЕ ИМЕ!Дали от свое и на пряко подчинените му,дали от името на неговата си патриаршеска партия...Всеки случай не и от името на целокупния сръбски народ,защото ако беше така Сърбия щеше да се прикпепи към БРЕКС,А НЕ ДА ЗАТВАРЯ МЕТОДИЧНО ГЛАВА СЛЕД ГЛАВА ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ЕС!!!И тъй като попа отлично знае че "интересите се противопоставят" в момента между Европа и Русия,а сърбия упорито иска ЕС,КАКВИ ГЛУПОСТИ МИ КАКАНИЖЕ ПОПСКАТА ТИКВА и КОЛКО МУ ПЛАЩА РУСИЯ ЗА ПОДОБНА "НАБОЖНА ПРОПАГАНДА"?...ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НИЩО НЯМА ДА КАЖЕ-ТОЧНО КАТО ВОЛЕН СИДЕРОВ:)
  • 7 многоЗле

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Ако сърбите са лъжливи на...рани задници, в такъв случай какво трябва да говорим за такива като теб и още сигурно половин България?
    Сърбите имат дъстаточно национализм в тяхната култура - да пратят запада там, където му е мястото, защото помнят историята, а ти ходи да се обарваш с Роска Плевнел, за да видим кой е Активен а кой е Пасивен от вас двама.
  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    Ей затва, патриархче зашморцано, ще си седите бедни и гладни и Европа ще я гледате през крив макарон!

    Само за статистиката - безработицата в Сърбия е 2 ПЪТИ по висока от България, БВП на България е 35% по-високо от на Сърбия, а износът ни е по-голям в ПЪТИ.

    Ако имахме и политици на място, още по-брутални щяха да са разликите!

    Па ти си блей в полза на ушанките!

    Коментиран от #9

  • 9 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Айде Киро па се унесе.Сърбия не е в ЕС, претърпя една война, в която инфраструктурата и беше попиляна. БВП и е 45.5 млрд.долара а нашия е 54.5 млрд.долара. А сега ти си представи не Сърбия в ЕС а България след война, ти ми кажи какъв ще е рандемана. А Деса поетеса да не се плюнчи много, защото в една друга тема и казах как някои хора ходят да почиват уикендите в Сърбия а тя цвилеше, като брадат козел. Е дано е гледала предновогодишните новини и да е чула колко българи са изкарали при комшията НГ.
  • 10 909

    0 2 Отговор
    Абе дядо попе като Русия е на 1--во място защо неви защити когато НАТО ви бомбандира А? Много глупости плямпаш килимявко ! България може да е до Русия !
Новини по държави: