7 Януари, 2016 21:59 1 179 1

Идентифицираха нападателя от Париж като поклонник на Ислямска държава

  • франция-
  • париж-
  • стрелба-
  • ислямска държава-
  • нападател

Салах Али крещял ислямски лозунги, включително Алах Акбар, преди да бъде застрелян днес от полицията

Мъжът, който днес беше застрелян от полицията в Париж след като опита да нахлуе в полицейски участък, размахвайки сатър, е бил идентифициран, съобщава Евронюз.

Източник, близък до разследването обяви пред АФП, че 20-годишният мароканец, очевидно е бил непознат за разузнавателните служби, но за сметка на това се оказал познат на полицията заради кражба, извършена през 2013 г.

Следователите открили, че отпечатъците на мъжа съвпадат с тези от досие на осъден крадец-бездомник, който се идентифицирал тогава като Салах Али, роден в мароканския град Казабланка през 1995 година.

Според слуховете, 20-годишният мароканец е бил "обсебен" от Ислямска държава, съобщиха властите.

Властите се опасяваха, че мъжът носи жилетка с експлозиви, но след като бе застрелян стана ясно, че тя е фалшива, с тел и жички прикрепени с тиксо.

Парижкият прокурор Франсоа Молинс заяви, че у мъжа са открити мобилен телефон и лист хартия, на който бил нарисуван флага на Ислямска държава и писмо на арабски, в което заявява лоялността си към лидера на терористичната групировка Абу Бакр ал Багдади.

Той бе застрелян от полицията, докато размахвайки сатър, крещеше "Алах Акбар".

Случаят вече се разследва като терористично нападение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рьжь

    0 0 Отговор
    Е, то остана да го идентифицират, като кардинал-педофил от Ватикана
Новини по държави: