Last news in Fakti

15 Януари, 2016 17:11 1 346 0

Идентифицираха още един от парижките атентатори

  • франция-
  • париж-
  • атентатор-
  • сен дени

Прокуратурата в Париж е потвърдила, че това е белгийски гражданин от марокански произход

Френските следователи са идендифицирали още един от атентаторите в Париж от миналия ноември, съобщи Ройтерес.

Прокуратурата в Париж е потвърдила, че това е белгийският гражданин от марокански произход Шакиб Акру, който се взриви, след като бе хванат в капан от полицията на 18 ноември. Той е един атентаторите от 13 ноември.

Шакиб се самовзриви в апартамент на парижкото предградие Сен Дени, убивайки главния организатор на нападенията Абделхамид Абаауд и негови сподвижници.

Шакиб е идентифициран чрез ДНК-анализ. "Тази идентификация е резултат от сравнението на генетичния профил на камикадзето и този на майката на Шакиб Акру", казва в съобщение френската прокуратура.

Съдебен служител, пожелал анонимност заяви пред Ройтерес, че Акру е идентифициран в четвъртък чрез ДНК проби от части на тялото му, намерени в апартамента, където той се взриви по време на полицейска акция.

Потвърждението от френска съдебна система идва два месеца след атентатите в Париж, когато загинаха 130 души.

Смята се, че Акру е бил заедно с Абауд в черния сеат, с който терористите нападнаха няколко бара и ресторанта в 10-и и 11-и район. Там бяха убити 39 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: