10 Януари, 2016 20:14 1 075 0

Ливан залови координатор на терористичната атака в Бейрут

  • ливан-
  • атентат-
  • организатор
Ливан залови координатор на терористичната атака в Бейрут - 1

Ливанската полиция е заловила един от организаторите на двойния атентат в Бейрут преди два месеца, когато загинаха 44 души.

Атентатът бе извършен на 12 ноември на една от най-оживените търговски улици в южен Бейрут, един ден преди атентатите в Париж. Тогава Ислямска държава пое отговорността за атентата и заяви, че е бил насочен срещу шиитите.

Заподозреният е обвинен, че е „координатор“ на терористичната клетка, отговорна за атентата. Това е заявил представител на ливанските служби за сигурност, цитиран от ДПА. Терористичната група е планирала цяла серия от атентати. Мъжът с име Абу Талха е заловен в пристанищния град Триполи. Абу Талха е бил във връзка с Ислямска държава в сирийския град Рака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА