Last news in Fakti

11 Януари, 2016 11:09 1 277 0

В Мексико започнаха процедура по екстрадицията на Ел Чапо

  • мексико-
  • екстрадицията-
  • ел чапо

Той вече е уведомен за заповед за неговото задържане в САЩ

Властите в Мексико официално започнаха процедура по екстрадицията на наркобарона Хоакин „Ел Чапо“ Гусман в САЩ, съобщи Би Би Си.

Служители на Интерпол вече са започнали работа по документите на Гусман в мексиканския затвор Алтиплано. Гусман избяга от строго охранявания затвор през юли, като бе заловен в петък. В момента властите в Мексико планират да започнат следствие срещу актьора Шон Пен, за който се оказа, че е правил интервю с Гусман през октомври. Те вече са уведомили наркобарона, че е издирван и в САЩ, което е начало на процедурата по неговата екстрадиция.

Службата на главния прокурор обяви, че Гусман е бил уведомен за две заповеди за арест в САЩ. Адвокатът на Ел Чапо обяви, че вече е подал 6 жалби срещу екстрадицията. Според официални лица процесът по екстрадицията може да отнеме известно време.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: