11 Януари, 2016 15:48 803 1

Папа Францикс: Европа да приема бежанци, но и да брани гражданите си

  • папа франциск-
  • бежанци-
  • европа

Папата призова европейците да бранят духа на хуманизъм

Папа Францикс: Европа да приема бежанци, но и да брани гражданите си - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск призова европейските държави да продължат да приемат бежанци, съобщи „Интернешънал Бизнес Таймс“.

Това стана по време на неговата традиционна аудиенция с дипломатическия корпус за Нова година. Папата заяви, че огромният брой на имигранти коства „неизменни проблеми“ и създават условия за „промени в културните и социалните ценности“ в приемащите страни. Все пак главата на римокатолическата църква призова Европа да приветства бежанците, без да губи „ценностите и принципите на хуманност“.

„Европа, подпомагана от своето културно и религиозно наследство, разполага със средствата за защита на централното място на човешката ,личност. Тя може да намери правилния баланс в своята двойна морална отговорност да защитава правата на своите граждани и да гарантира помощ и приемане на имигрантите. Европа трябва да продължи да обича и брани духа на хуманизма, който е толкова характерен за нея“, заяви папа Франциск. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дженев

    0 0 Отговор
    Мерси,"Папа Францикс........." сега вече ни светна.
Новини по държави: