Last news in Fakti

12 Януари, 2016 08:09 15 999 29

Руският вицепремиер подари на Вучич макет на С-300

  • с-300-
  • русия-
  • сърбия-
  • подарък-
  • макет-
  • дмитрий рогозин-
  • александър вучич

Това е просто подарък, заяви Рогозин

Руският вицепремиер подари на Вучич макет на С-300 - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин подари на сръбския министър-председател Александър Вучич макет на зенитно-ракетна система С-300, съобщи „РИА Новости“.

След срещата в Белград, на която беше обсъдено икономическото сътрудничество между двете страни, Рогозин обясни в социалната мрежа Facebook значението на подаръка.

„Това е просто подарък. С-300, между другото, е полезен икономически“, заяви руският вицепремиер.

Александър Вучич заяви, че Сърбия работи за засилване военните си способности. „Трябва във всеки един момент да сме готови да защитим своята територия и граждани“, заяви сръбският премиер, цитиран от ТАСС.

Визирайки военно-техническото сътрудничество с Москва, Вучич заяви, че Русия е била коректен партньор, предложил по-добри условия, отколкото всяка друга страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссср

    6 6 Отговор
    само ние българите нямаме мозък и бягаме от русия,нали сме американци и те ни освободиха от фесовете

    Коментиран от #3

  • 2 mediator37

    6 2 Отговор
    Както казват руснаците:
    "САЩ изнасят демокрацията само в тия държави, които нямат надеждна ПВО (противовъздушна отбрана)."
  • 3 666

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "ссср":

    1.Изреченията започват с главни букви и Русия също се пише с главна буква.
    2.Радвам се че още има хора,които уважават Русия,аз също съм за приятелство с Русия.
  • 4 опсмопсус

    6 3 Отговор
    Ако сърбите имаха С 300 през 1999г, дали щяха да посмеят да летят там американците.Всъщност америка подкрепи исляма при войната в Сърбия!
    Раздробяването на Сърбия на няколко държави и изключително удобно на сащ.Слаби държави, лесен контрол!Но това няма да издържи още дълго, долара ще им изяде главите!

    Коментиран от #13

  • 5 това е

    3 0 Отговор
    абсолютно гаден тип.
  • 6 НАТО

    2 3 Отговор
    Само макет, за толкова е стигнал бюджета на мафиотска русия.
    Не знам дали пуска малки ракетки срещу НАТО.
    Истината е, че 5 евтини дронове могат много лесно да поразят безбожно скъпата система С300 защото има само 4 ракети ХА ХА ХА.
    Също така радарът въобще не може да засече модерен самолет като Ф22.
    АБЕ С300 Е ГОЛА ВОДА С ЛЕДЧЕТА. НЕМА ДА КОМЕНТИРАМ ПОВЕЧЕ !

    Коментиран от #8, #12

  • 7 бумбам

    3 2 Отговор
    Абе нека сърбите си хабят парите за армия,ние ще си хабим парите за инфраструктура. Ако някой смее да нападне държава с американски бази(като България) да го направи, много ще ми е интересно да го видя.
  • 8 с400

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО":

    Правилно недей да коментираш повече ! С 300 не е за борба срещу дронове, въпреки че може да ги порази. За дронове има Панцир - С
  • 9 аз

    4 2 Отговор
    Хората обикновено си подаряват скъпи картини, бижута или нещо от сорта, руснаците подаряват........ оръжие за масово поразяване?!? не е истина, просто, тези хора живеят за медали, автомати и ръкопляскане пред строя! Затова Русия и руснаците ще си останат най-неразбраният народ, меко казано!

    Коментиран от #26

  • 10 към коментар аз

    2 2 Отговор
    Вземи и прочети малко история сръбска и руска,та след това вземи и светнисе за какво подаряват руснаците макет с 300.

    само знаесш да даваш мнение за щяло и нещяло а пък хич не те бива в историята.ааа когато научиш нещо за сърбия и русия вземи да даваш мнение,но засега мълчи за да не кажеш нещо грешно.
  • 11 Волен Сидеров

    2 2 Отговор
    оказва се или ще се окаже-че сърбите пак ще са на вярната страна-факт-умни к...лета излязоха,а ние ще лапаме мухите....и не само...
  • 12 Stoich

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО":

    И какво му е модерното на F22, освен рекламата. Въобще виждал ли си боен самолет през живота си?
  • 13 честно

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "опсмопсус":

    Мноооого точно
  • 14 Пияна тояга

    1 1 Отговор
    Сръбския министър-председател пък да подари на Дмитрий един бидон с водка!
  • 15 България Србиjа Россия

    4 1 Отговор
    Първа световна война - Сърбия е на страната на Русия и печели. Ние сме против Русия и губим.
    Втора световна война - Сърбия е на страната на Русия и печели. Ние сме против Русия и губим.
    Дано няма Трета световна война защото продажните ни политици пак са против Русия - сещате се какъв ще е резултатът...иронията е, че сърбите и руснаците са наши братя - пишат на кирилица, православни християни са, езиците им са близки до нашия. С тях имаме общи ценности, ама ние ще се правим на американци, германци или англичани...жалко. Затова никой не ни уважава - защото сред нас има много продажници.

    Коментиран от #16

  • 16 Долу Сърбия; Долу Русия

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "България Србиjа Россия":

    Не съм виждал българи да се правят на американци, но има глупаци, които се правят на руснаци.
    Русия разделя България на части и унищожава интелигенцията, създава лагери и убива стотици хиляди българи без съд и присъда. Направете им свирка от благодарност на братята ви руснаци ! Сърбия и Русия не са били приятелски държави на България и никога няма да бъдат, никога !

    Коментиран от #18

  • 17 Кольо

    1 0 Отговор
    Ние сами не се уважаваме - искаме нас да уважават...
  • 18 Кольо

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Долу Сърбия; Долу Русия":

    Като правим толкова години вече св..ки на братята ти хамериканци ,какво спечелихме ?
  • 19 WarZone

    2 0 Отговор
    Не, не се сещаме какъв ще е резултата от третата световна война, хайде кажи ни. Два шамара и ще си глътнеш руската граматика ! Това ще е резултатът !
  • 20 дядоЯго

    0 0 Отговор
    голяма печалба имат - няма що! от югославия нищо не остана. даже им отрязаха косово и го дадоха на албанците.

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "дядоЯго":

    Това е политиката на американците - подкрепят мюсюлманите. Те отцепиха Босна и Косово. Утре по същия начин могат да отцепят и Кърджали от България!

    Коментиран от #22

  • 22 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Не само говориш глупости,ами си и вярваш на това отгоре!Няма разлика за американците дали си мюсулманин или християнин,бял или черен-ВАЖНОТО Е ДАЛИ СИ С ТЯХ,ИЛИ ПРОТИВ ТЯХ.Не само Босна и Херцеговина-БЕЛГРАД ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТЦЕПЕН от Сърбия,за да се пресекат съветските домогвания в тая държава за утвърждаването й на червен сателит и превръщането й в РУСКА ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКА БАЗА почти в сърцето на Европа!Аман от русофили.
  • 23 бизнесмен

    0 0 Отговор
    Аве КОН след като ти се изказваш така негативно срещу Русия би ли ми обяснил ти лично като човек и гражданин каква ти е ползата в чисто личностен и материален план от това България да е със САЩ?Само ще изброя някои неща които са абсолютни факти и моля нещо ако не е така някой да се опита да ме обори с аргументи. Русия е единствената страна в целия свят която винаги е помагала на България.Факт номер 1 е че ако не беше Русия сега ти КОН щеше да си кон с ФЕС много хора са загинали навремето именно сега такива като тебе да могат да пикаят с коментарите си на гробовете им.Факт номер 2 е че през така наречения Социализъм 90 процента от предприятията фабриките и заводите са построени с пари и специалисти от Русия или може би и това ще отречеш.Именно през този социализъм ти си живееше спокойно както и твоите родители но сега като един истински родоотстъпник започваш да хвалиш САЩ само че не забравяй че на САЩ не им пука дали си с тях или против тях защото един ден и теб ще те пратят да береш портокали в Испания.Факто номер 3 е че докато бяхме на страната на Русия през соца руснаците постоянно обновяваха и въоръжаваха нашата армия при това с най-съвременни оръжия и го правеха напълно безплатно доставики на всичко докато сега твоите "братя" от САЩ не само че няма да дадат нищо безплатно на нашата и без това унищожена армия но и се постараха да я ликвидират защото докато бяхме с русия тази армия беше най-силния фактор на Балканите.Факт номер 4 е че от САЩ нищо не са направили за България нито в политически план нито в икономически апропо направиха план за ликвидацията на страната.Кажи сега има ли нещо коетода не е вярно?

    Коментиран от #24, #25

  • 24 FR V

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "бизнесмен":

    Алооо, ти си бил много сбъркан бе!Русия е основната причина България да е разпокъсана териториално.Русия създаде македонската националност и раздели нашият народ на две.Руснаците ни натрапиха социализъм от азиатски тип при който изостанахме тотално от Западна Европа.Предприятията тогава бяха построени с робския труд на нашите баби и дядовци , и родители които получаваха жалки заплати по това време.
    В момента страната няма елит който да я изведе от тоталната криза в която сме изпаднали.Това е резултат от геноцида който проведоха руските слуги в България спрямо интелигенцията и всички по-инициативни българи.
    За всичко това са предупреждавали повечето голями патриоти като Раковски,Ботев,Левски,Стамболов,З.Стоянов,Вазов и т.н.
    Но,за такива като теб ,руски мекерета тия неща са много сложни за разбиране.
    Коя от страните в Източна Европа поддържа добри отношения с империята на злото ?!
  • 25 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "бизнесмен":

    Пиши си плюсчетата и ми се махай от главата..."русофилски "бизнесмен" такъв:)
  • 26 ТТ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "аз":

    Американците подаряват демокрация от Либийски и Иракски тип.
  • 27 дядоЯго

    0 0 Отговор
    много трябва да бъдем умни в момента ! в миналото руски войски са нападали заедно със сърбо-хървати България-първата световна. техни бойни кораби са обстрелвали жилищни квартали на Български морски градове -Варна и Балчик. Може и да сме били във война но не сме били ние агресора. англичани и американци бомбардират София като хвърлят и бомби във форма на детски играчки. Запомнете, ние приятели нямаме.А продължим ли да се отнасяме така помежду си.....
  • 28 7777777

    0 0 Отговор
    А ние как във всеки един момент ще защитим нашата територия и граждани- с няколко счупени самолета и разбити танка ! Пародия на държава! За тия които са със САЩ - вижте дали има една просперираща държава в южна америка където командват монополите на чичо сам. И какво прави там онзи американски самолет, който прелетя над южна корея, за да демонстрира сила след ядрените опити на северна корея, защо не отидоха руснаците. сащ винаги се месят във вътрешните работи на малки и слаби държави, гонят си интересите, нагли и безскрупулни в политиката, ние трябва да се определим или към сащ, или към русия, миналото ни показва накъде трябва да вървим.
  • 29 бизнесмен

    0 0 Отговор
    Относно коментара на FR V мога да кажа няколко неща.Аз боравя с конкретни факти които смятам тук няма да се намери човек който да отрече.Само за това че са ни освободили моето мнение е че България им е задължена до живот защото ЧИЧО САМ или англосаксонските ви приятели нямаше да дойдат да ни оттърват от ТУРСКИЯ ГЕНОЦИД ама явно тук има хора с твърде закърняли мозъци които произлизат от село но явно твърде много американски филми са гледали в които американеца избива сто човека от лошите без да му свършат патроните.А относно предприятията които били строили с робски труд ами приятелю тука по онова време не е имало абсолютно нищо след втората световна война .България е трябвало да тръгне от някъде и нашите родители са ги строели с доброволен труд но са ги строели за тях защото после са работели там и именно тези предприятия създадоха тази мощна индустрия която бълваше продукция и специалисти.И пак казвам те са ги строели с доброволен труд но парите и специалистите са идвали от РУСИЯ и мога да ви кажа че цели градове се създадоха по онова време а сега какво се създаде за 30 години геноцид аз ще ви отговоря какво ами много просто НИЩО.Напълно съм съгласен че правейки това тогавашния СССР е преследвал своята политика но имаше за тях имаше и за нас.Факт е също че в момента САЩ имат най-много военни бази по целия свят което говори за опит за световно господство.Като сте такива големи"ХАМЕРИКАНЦИ" кажете ми какво е нправила САЩ в България през последните 30 г и с какво политиката на САЩ е помогнала вашия живот да се подобри.Няма страна по света където да са се намесили САЩ и да няма бедност мизерия кръвопролития войни и престъпност.Моето мнение е че САЩ трябва да бъдат изгонени от България а военната има база в Ново Село да бъде закрита.България няма място в НАТО и ЕС.А американските драскачи тук или са супер добре платени да ги пишат тия работи или са супер заблудени.Но обикновено човек когато е невежа цял ден да спориш с него само ще си загубиш времето .
Новини по държави: