Last news in Fakti

13 Януари, 2016 13:15 863 0

Установиха три от квартирите на атентаторите в Париж

  • квартирите-
  • атентаторите-
  • париж

Те се намират в 3 различни части на Белгия

Властите в Белгия са установили три квартири, които са били използвани от атентаторите в Париж, съобщи „Дойче Веле“.

„Следователите са установили три помещения, които са били използвани от организаторите на атаката на 13-ти ноември 2015 г.“, заяви говорителят на прокуратурата Ерик Ван Дер Сипт.

Става въпрос за два апартамента и една къща. Единият апартамент се намира в Шарльороа, а другият в района на Брюксел – Шаербек. Къщата се намира в селце в околностите на Намюр. През миналата седмица апартаментът в Шаербек бе определен като възможното място, където са били подготвени експлозивите за атаките в Париж.

Жилищата са били установени чрез отпечатъци на заподозрените, включително и на предполагаемия тартор на групата Абделахмид Абауд, който бе убит при полицейска акция, 5 дни след ударите в Париж. Разследването на апартаментите се прави от декември, но сега бе потвърдена тяхната връзка с терористите.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: