Last news in Fakti

13 Януари, 2016 22:06 1 386 0

Тайван е водеща страна в Азия по индекса Retirement Wellness

  • тайван-
  • retirement wellness индекс-
  • проучване-
  • пенсиониране-
  • богатство-
  • социални аспекти-
  • благосъстояние-
  • здравеопазване

Това стана ясно от данните от онлайн проучване, в което са участвали над 6000 респонденти

Тайван е водеща страна в Азия по индекса Retirement Wellness - 1

Тайван се нарежда на четвърто място сред шестте азиатски страни и територии, сред които са и Хонконг, Индия, Индонезия, Сингапур и Континентален Китай, когато става въпрос за очакванията на населението и готовността за пенсиониране. Това показаха данните от международно проучване, проведено съвместно от DBS Bank в Сингапур и индонезийския клон  на Manufacturers Life Insurance Co.

Онлайн проучването използва за основа индекса „Retirement Wellness“, за да оцени нивото на готовност за пенсиониране на гражданите, вземайки предвид и фактори като здравеопазването, благосъстоянието и социалните аспекти. Участие са взели общо 6 068 респонденти от изброените по-горе страни във възрастовия интервал 40-60г.

По скалата от 0 до 100 резултатът на Република Китай по отношение на индекса е 47. По този начин страната оставя зад гърба си Сингапур с 46 и Хонконг с 39, но бива изпреварена от Индонезия с 72, Индия с 69 и Континентален Китай с 61.

По отношение на подиндекса богатство Тайван изпреварва само Хонконг. В допълнение 38% от анкетираните лица в Тайван са заявили, че при пенсиониране на 61.5г. не очакват да се оттеглят напълно от работното си място. Данните показват още, че планирането на пенсионирането започва от 41-годишна възраст, когато заетите лица започват да спестяват по 29% от месечния си доход.

Почти 63% от местните жители изразяват загриженост относно техните финансови условия след пенсиониране. В същото време Тайван е най-добре развитата икономика от тези шест, а само 18% са заявили, че са финансово обезпечени за 20 години след излизането им от пазара на труда. Що се отнася до здравеопазването 40 на сто смятат, че не биха могли да си позволят медицинско разходи след пенсиониране.

 

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА