Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Януари, 2016 16:25 2 863 26

Порошенко: Украйна трябва да си върне Донбас през 2016-та

  • петро порошенко-
  • донбас-
  • украйна

Украинския президент очаква солидни външни инвестиции в своята страна

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че през 2016 г. очаква Украйна да възстанови своя суверенитет над района Донбас, съобщи „Униан“.

Това той заяви по време на първата си пресконференция за 2016 г.

„В рамките на властта и отговорностите, които са ми дадени в парламентарно-президентския модел, аз определих приоритетите за 2016 г. Преди всичко това е подсигуряване на мира и възвръщането на Донбас. През 2016 г. ние трябва да възобновим суверенитета си над окупираните територии в областите Донецк и Луганск“, заяви Порошенко.

Украинският президент заяви, че през тази година прогнозира милиардни чуждестранни инвестиции в своята страна.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CCCP

    0 2 Отговор
    Mwahahaha мечт@й си!
  • 2 Волта

    0 0 Отговор
    В историята ще остане като парчето скала, заради което е затрита една от най-великите империи и народи, заради болните имперски амбиции на диктаторът им.
  • 3 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Укрия, благодарение на шепа назита западенци и такива болни диктаторчета -Парашенко може напълно да изчезне от Гугл Мап дет се вика))))
  • 4 гост от бургас

    0 2 Отговор
    "Преди всичко това е подсигуряване на мира и възвръщането на Донбас. През 2016 г. ние трябва да възобновим суверенитета си над окупираните територии в областите Донецк и Луганск"....Пълен с алогизми- уж подсигуряване на мира, а от друга страна връщане на окупираните територии...врели-некипели....как ще го върне? С приказки или с поредни опити за сриването на минските споразумения? Личи се, че дори президента на Украйна не смята да ги спазва, какво да говорим за националисти ((
  • 5 раптор

    0 2 Отговор
    Със същия успех ще си върнат и Крим! Долни типове са тия! Превърнаха украйна от просто залухава и изостанала държава в пълна киша! Крадливи, нагли твари! След 2 години в украйна очаквам изтребление на корумпираната управленска елита! Затворници, олигарси и нацисти начело на стадо глупци! Тва е украйна! Няма да се правя на мек, защото умират мои хора!
  • 6 честно

    0 2 Отговор
    Русия трябва да си върне Украйна

    Коментиран от #8

  • 7 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    украина тръгва по пътя на полша.идва европа, идва културата, икономиката, просперитета.донбас ще загуби много ако остане окупиран от русия подобно на приднестровието или на абхазия.всъщност ще си проличи след няколко години разликата в стандарта и манталитета на хората .окупирания изток ще остане с паметниците на ленин ,глада и мизерията ,а запада ще се оттърси и ще се оправи.подобно ще бъде и при крим ,възстановяване в украина и мизерия и изолация в руската федерация.за украинците този конфликт макар и жесток и кървав ще донесе политическо оттласкване от русия и посткомунизма ,което ще бъде много полезно за държавата народа и обществото им.там няма да има съветници вече от типа на нашите проруски тролове .

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Kcaniba

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "честно":

    Абсолютно вярно!!!))
  • 9 909

    0 2 Отговор
    ХА ХА ХА УКРАИНСКИ СМЕШНИК ! ТОВА Е НЕ ВЪЗМОЖО !!! НО МЕЧТИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ !
  • 10 999

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Деска пак се оплеска!!!! Тичай да сменяш памперса ,че намирисва на л.......на и неграмотност
  • 11 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Десичке, десичке... както винаги си надрусан! Я кажи кога ще стане това? Защото днес украинците живеят 3 пъти по-бедно от руснаците... И това са неоспорими данни! Значи, някой да заживее по-добре в укр, БВПто на страната трябва да нарасне само и единствено 3 ПЪТИ! 3 ПЪТИ! И в същото време, Русия да не мръдне и на сантиметър! А това няма как да стане, защото и крадливите руснаци разбраха, че икономика трябва да се строи сериозно!

    Коментиран от #12

  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "раптор":

    рапторе,лъжко,къв руснак си като не знаеш руски ?
  • 13 раптор

    0 2 Отговор
    Виждаш ли реално нещата да се случат по твоята логика? Кога според тебе Украйна ще догони Русия по стандарт на живот, който към момента е 3 пъти по висок? И очакваш ли в близките 10 години, да приемат украйна в ЕС? Или пак те натиках в ъгъла и стреляш на посоки? Руски знам малко по-малко от магистър - руска филология!

    Коментиран от #15

  • 14 999

    0 2 Отговор
    По вероятно Русия да си върне Украйна и тогава вече ще си изравнят стандартите.
  • 15 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "раптор":

    лъжливото оФчарче ме навряло в ъгъла?ти погледни кво съм те направил в долните теми.хванах те поне в 100 лъжи ,последната наи-жалка, че ти великорусина не знаеш руски :)!!!украина и сега е по-добре от русия щото там се диша свободно, и народа има амбиции да се измъкне страната от блатото,докато в русия водката и медиите убиха както устрема така и надеждата.иначе в икономически план русия я чакат много лоши моменти и тази година подобно на предходната,а украина с помоща на ес и сащ ще почне да се оправя подобно на всички бивши съветски републики които приеха евроатлантическа позиция и сега са в пъти по-добре от русия ,като икономики,свободи ,перепектива ,стандарт.за това и руснаците масово бягат включително и с колела на запад,а на изток се размножават предимно буряти,якути и чеченци,но ти като великорусин ще ги оправиш работите :)!

    Коментиран от #17

  • 16 раптор

    0 2 Отговор
    Ти определено хем си хомо, хем си шизо! Отговори ми на елементарния въпрос! Колко години и трябват на Украйна да достигне стандарта на Русия? И откъде разбра, че не знам руски? Тука съм писал доста пъти, едно време като се съмняваха... Но това ли е съществено или просто се изменя темата с цел - прикритие? Тия държави дето живеят по-добре от русия са живели и по соц време по добре... Докато българите живеете по зле спрямо Русия в сравнение със соца!

    Коментиран от #18, #19

  • 17 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Според ЦРУ, МВФ и Световната банка, стандарта на живот в Русия е 3 пъти по висок! След колко години на тия хора ще им стане по-добре в украйна отколкото в Русия! Кажи ми простичката си прогноза! И имай в предвид, че България за 7 години ЕС е увеличила стандарта си само с 50% (което не е зле, но определено пак е пълна мизерия)...
  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "раптор":

    рапторе,ти не знаеш руски.ако знаеше руски нямаше да пишеш глупостите за крим дето уж му изгонили руския президент украинците през 1994 година и което е още по-зле ти не знаеш и англииски ,та стана за смях дето публикува викито на англииски с данни дето оборваха твърдението ти,а имаше инфо и на руски по темата в руското вики.демек не си могъл да го прочетеш.освен това всеки път като ти дам руски извори виждам че не си ги чел и в началото ми се струваше странно,но накрая се светнах :).ти също така не даваш руски извори като доказателство ,освен парцаливата путина пропаганда .става ли въпрос за по-сериозна информация изискваща по-сериозни познания на езика и ти си аут :)!тва по темата ти за езиците.
    сега по отношение на украина .украина е много по-бедна към момента от русия ,но украинците както казах са много сериозни като общество и правят сериозни крачки по отношения на демократизацията си ,което ще доведе и до сериозни икономически резултати подобни на полските.щом те интерасуват цифри ,може да провериш колко пъти е нарастнал бвп на полша за 25 години и колко пъти се е развило полското благосъстояние ,макар че полската икономика бе дефакто фалирала в периода 1980-1990 година вследствие на десетилетие на размирици и реалния фалит на комунизма.освен това нека видим кво се случва в момента с руската икономика,тя реално се държи на косъм от безната и този косъм се къса и в момента за което говорят всички макроикономисти.демек ако обобщим в русия тече процес н

    Коментиран от #20

  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "раптор":

    демек ако обобщим в русия тече процес на рецесия ,които в средносрочен план не се вижда кога ще спре,а в украина има възможност да се проведат реформи ,които да доведат до икономическо развитие.познаваики процесите в последните години,както и положителното влияние на ес и сащ върху икономиките на съюзниците им се вижда и переспективата,която всъщност е причина да няма европейска държава без беларус и русия ,която да не се стреми към ес .

    Коментиран от #22, #24

  • 20 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Хахаха честно! Направо ме изумяваш! Кое точно ме е опровергавало? Това пише в руското вики: Юрий Мешков был лишён поста 17 марта 1995 года, в соответствии с Законом Украины «Об отмене Конституции и некоторых законов Автономной Республики Крым», которым фактически ликвидировался суверенитет Республики Крым (1992—1995)... Не давам руски източници да не казвате, че лъжа! Кажи какво искаш да ти преведа на руски и английски? По неуверено бих могъл и на френски... ЛУДА РАБОТА! Превеждам ама обещай, че няма да хулиш Русия повече? И аз ще избягвам да се присмивам на САЩ!
  • 21 раптор

    0 2 Отговор
    Иначе за другото ясно... тили лили трали вали! Реформи, приказки... но пак скоро няма да го бъде и днес и в близките 10 години за крим и източна украйна най-добрата алтернатива за подем е -- МАЙКА РУСИЯ!

    Коментиран от #25

  • 22 999

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Това което искаш от него, означава да умре от глад.
  • 23 раптор

    0 2 Отговор
    Реално украйна за 25 години нищо не направи за тия региони! Занемари ги до неузнаваемост! Особено пък Крим, измръзналите руснаци така се кефят на това южно парче, че за 5 години ще е променен до неузнаваемост и достатъчно перспективен!
  • 24 Сорос

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Какви реформи в украйна бе деска...Тя цялата Украйна вече се разпада на отделни области-западните части искат отцепление от Киев.А урките сега просто разграбват държавата-със съдействието на САЩ.Единственото което още подържа някак си народа е анти-руската риторика-демек пропаганда...Ама и това вече не хваща декиш-защото запада му писна от Киев и не дават повече пари-а производството умря ...Така че Украйна скоро време сама ще поиска да влезе в състава на Русия...

    Коментиран от #26

  • 25 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "раптор":

    украина бе управлявана от русия и затова бе в това окаяно положение.крим пък бе наи-силно управляван от русия.напиши председатели на крим и виж кви са по народност управлявалите крим 25 години,същото е и с депутатите в кримския парламент.все руснаци от русия.да не говорим за руските икономически,криминални и кгб структури дето се бяха настанили в украина.за тях може също да провериш дали и колко и кво са правили в крим или в украина.руския свят където се е настанил е докарал едни и същи стереотипи от никарагуа до мурманск.
  • 26 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Сорос":

    ти поне прочете ли тва преди да го напишеш,западна украина се отцепила????европа и сащ нищо не им е писнало,а имат точни представи кво трябва да се случи в украина за да се реанимира подобно на цяла източна европа.изявленията на меркел ,оланд,обама са конкретни и включват пакет от помощи за украина ,както и пакет от санкции за русия.както казах на раптора преди теб тва ще се отрази и вече се отразява ,първоначално политически ,а в последствие и икономически.украинците имат силна воля като общество да се променят и да станат европеиска държава и ще го постигнат,това се видя във волята им да свалят проруския янокович както и да се противопоставят на руската военна инвазия.
Новини по държави: