Last news in Fakti

20 Януари, 2016 21:13 2 126 1

Ди Пресе: Турция спира само една малка част от бежанците

  • турция-
  • спира-
  • бежанците-
  • бежанци

Големите грижи на Анкара са обещаните от ЕС три милиарда евро помощ

Ди Пресе: Турция спира само една малка част от бежанците - 1
Снимка: БТА/AP

Празното турско обещание. Така австрийският вестник „Ди Пресе“ коментира споразумението на Турция с ЕС.

Малко преди посещението в петък на турския министър-председател Ахмет Давутоглу в Германия, става ясно, че Анкара спира само една малка част от бежанците, които се стремят към Европа, твърди изданието. Според данни на турската брегова охрана през миналата година са спрени 90 000 бежанци, а за същия период в Гърция са пристигнали повече от 800 000 души. В Берлин Давутоглу ще се позове на това, че неговото правителство планира подобрение за сирийските бежанци. Например кабинетът в Анкара е приело решение, с което се разрешава на сирийците да работят в Турция. По този начин трябва да се преодолее нелегалната заетост. Принципно обаче само 10 процента от работните места в една фирма могат да се заемат от бежанци.

Според „Ди Пресе“ големите грижи на Анкара в Берлин са обещаните от ЕС три милиарда евро помощ за Турция. Някои европейски страни все още не са одобрили това решение, е заявил пред акредитираните чуждестранни журналисти в Берлин германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер. Според него ако ЕС не изпълни обещанието си, той не може да изисква от Турция да изпълни своите обещания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    0 0 Отговор
    Тези три милиарда за охрана на границите и ще бъде много по добре отколото да чакат на лъжливия турчин.Так и трудова заетост ще има и гадни ислямисти няма да влизат в Европа.
Новини по държави: