Last news in Fakti

22 Януари, 2016 09:41 1 517 8

Турция: Финансовата помощ от Европа не е достатъчна

  • ахмет давутоглу-
  • европа-
  • турция-
  • бежанци-
  • помощ-
  • финансова

Коренът за бежанската криза не е Турция, заяви турският премиер

Турция: Финансовата помощ от Европа не е достатъчна - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу заяви, че финансовата помощ от Европейския съюз в размер на 3 милиарда евро може да не е достатъчна за справяне с бежанската криза.

През месец ноември миналата година Анкара и Брюксел се споразумяха за финансова инжекция, която да помогне на южната ни съседка за спиране наплива на имигранти към ЕС. Повече от един милион пристигнаха в Европа през миналата година.

„Коренът за бежанската криза не е Турция. Нашата страна е най-засегната. Ние не сме „износители“ на кризата, кризата бе изнесена в Турция. Сега се превърна в европейска“, заяви Давутоглу в интервю за ДПА.

„Трите милиарда евро са само да покажат политическа воля за споделяне тежестта“, заяви още Ахмет Давутоглу, който подчерта, че Турция няма да моли ЕС за пари.

„Турция е похарчила 10 милиарда долара от собствения си бюджет за бежанците“, заяви още Давутоглу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    1 0 Отговор
    Иначе казано-плащайте, че ще ви пуснем тълпите.
  • 2 jp power

    2 0 Отговор
    Да дадат на нас тез 3 милиарда, китайската стена ще им се види ,като макет.

    Коментиран от #3

  • 3 ф8тф

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "jp power":

    Стига на всеки 100 метра да има табела: "Тук е БълХария" - амуджите сами ще избягат! А останалите пари за хотели по морето...
  • 4 Дедо

    2 0 Отговор
    Аз не бих им дал и стотинка! Сами си забъркаха кашата - сами да си я гълтат. А кой продава лодки на бежанците? Кой ги води по баирите на Странджа?
  • 5 123455

    2 0 Отговор
    Тези сеят кризи навсякъде където има турско малцинство.
    ,,Който сее вятър,жъне буря,,
  • 6 некойси

    1 0 Отговор
    Границите им са широко отворени и хей така си прибират парички за няма нищо.
    Интереса клати феса в булвалния смисъл на думата.
  • 7 gb297vtn37yunhb035vuhvm0hb059368uy0245yt

    1 0 Отговор
    Турците са рядко подмолни същества. Пари им се приискали и сега изнудват Европа да им плаща или ще пускат емигрантите. Ами има лесно. България и Гърция изграждат огради, затварят границите си, възстановяват гранични войски и всеки преминал незаконно граничните ограждения се разстрелва като нарушител. Тогава да ги видим тези така наречени мигранти ще преминават или ще си останат в Турция и тогава да го видим тоя мазник със самодоволната мутра. Тогава тези незаконни емигранти умишлено пуснати в Турция ще са проблем единствено на турците.
  • 8 No fes

    1 0 Отговор
    Мазен турчин.Дано ви пуснат руснаците една 10 мегатонка над Анкара така няма да има проблеми вече.
    Пък ние ще си направим оградата и на всеки 500 метра по една вишка с картечница.Няма да струва даже и 250 милиона евро на година. с 3 Милиарда ще изкараме поне 10 години.
Новини по държави: