Last news in Fakti

21 Януари, 2016 09:37 2 665 12

МВФ: Бежанците са от полза за Европа

  • бежанци-
  • икономика-
  • европа-
  • мвф
МВФ: Бежанците са от полза за Европа - 1
Снимка: АР/БТА

В нов доклад, изследващ бежанската вълна към Европа, Международният валутен фонд (МВФ) заявява, че масовият приток на мигранти е неоспорим плюс за икономиката на Стария континент. Посетителите от Близкия Изток и Африка ще добавят 0.3% към БВП на Германия, 0.4% към този на Швеция и 0.5% на Австрия. Средно БВП на ЕС ще се повиши с 0.13% през 2017 г. спрямо официалната прогноза.

Смисълът на изследването на МВФ е, че тези, които са приели най-много мигранти, ще получат най-голям ръст на БВП, а тези държави, които не са приели бежанци и са поставили на границите си бодлива тел не им остана нищо друго освен да си гризат ноктите.

В анализа на МВФ има редица интересни уточнения и условия. „Лъвският пай” на икономическия ръст ще е обусловен от „финансовата експанзия, провеждана за оказване помощ на мигрантите”. Зад умната формулировка дефакто се крият допълнителните разходи, които чиновниците на ЕС ще запишат като повишаване на БВП на общността.

Експертите на МВФ са забравили да споменат, че новите гости, в резултат на получени безплатна храна, лекарства и жилища, няма да произведат никакви продукти или услуги. А тук на свой ред идва още една интересна отметка от страна на Фонда: европейските лидери могат да помогнат на мигрантите бързо да си намерят работа и значително да увеличат гъвкавостта на пазара.

Един от авторите на изследването – Енрик Детрагиър, признава: дори само опитът да се приведат плачевните навици на мигрантите в съответствие с изискванията на европейската индустрия, се оказват невероятна трудна задача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да де

    1 0 Отговор
    Ами то МВФ-то нали всъщност следва политиката на щатските шефове. Само ми е интересно дали си въобразяват, че с подобни твърдения могат да манипулират европееца и да приспят чувството му за самосъхранение? Може, обаче са изпуснали една много важна подробност - на този етап, европееца не чак толкова зомбиран и е доста по-ограмотен от американеца, т. че засега едва ли ще допусне заливането и унищожаването на Европа от амуджите! Изобщо, това МВФ, освен че играе роля на нещо средно между ЦРУ и второ външно министерство на щатите, какво добро е донесло на народите по света, някой би ли пояснил? И защо тези организации се наричат "МВФ", "Световна банка" и др. п, след като те са очеваден придатък на американските корпоративни интереси, т.е. и на американското правителство - назначено от същите тези корпорации?
  • 2 Димитър

    0 0 Отговор
    Любопитен съм как са го сметнали това.
  • 3 киро

    2 0 Отговор
    А САЩ защо не искат да си топнат пръста в меда като вземат голяна част от арабеските-натрапници ?!
  • 4 jp power

    1 0 Отговор
    Дааа, и тез бежанци , като почнат да взривяват, крадат, убиват и палят, разходите за чия сметка ще са????БВП с 20 процента надолу, страх и паника....
  • 5 некойси

    1 0 Отговор
    Световното еврейство отново се опитва да ни представи друга виртуална реалност.
  • 6 Прокоп

    1 0 Отговор
    ...върхът на цинизма!... нямам думи!
  • 7 Zax

    1 0 Отговор
    Както винаги МВФ мислят за хората и интересите им!
  • 8 наблюдател

    0 0 Отговор
    МВФ мисли за американските интереси а те са да имат колония ЕС.За това натресоха тази измет и инструктираха Меркел да я приема.А да накараш арабин да работи е мисия невъзможна.На тия в гена им е заложен мързел и да правят мизерии.
  • 9 adolf

    1 0 Отговор
    Като е толкова голяма далаверата с тия бежанци, американците да си ги вземат.
  • 10 arbo

    0 0 Отговор
    И като добавят по едно желязо в коремната кухина на мъжете и семенна течност в жените.......и ще се видим У живот!
  • 11 Мрън Дрън

    0 0 Отговор
    МВФ-то си говори с долната част на гърба.
  • 12 ани

    0 0 Отговор
    Безмозъчни същества! Чудно къде е дислоцирано семейството на този идиот от МВФ!!!!