Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Януари, 2016 09:41 1 840 5

Украйна и САЩ координират действията по изборите в Донбас

  • украйна-
  • донбас-
  • сащ

Това стана ясно след разговорите между Петро Порошенко и Джо Байдън в Давос

Украйна и САЩ координират действията по изборите в Донбас - 1
Снимка: БТА/AP

Украинският президент Петро Порошенко постигна съгласие с американския вицепрезидент Джо Байдън за координиране на действията по мирното споразумение в Минск, включително и по притесненията за предстоящите избори в Донбас, съобщи Sputnik News.

“Ние се радваме на пълната подкрепа на САЩ по отношение на прилагането на мирното споразумение от Минск. Съгласихме се да координираме действията си, с цел да се гарантират прекратяването на огъня и осигуряването на достъп на Специалната мониторингова мисия на ОССЕ до съоръженията за съхраняване на тежки оръжия по границата“, заяви Порошенко.

Порошенко и Байдън са обърнали специално внимание на реформите в Украйна. Те са се съгласили, че няма алтернатива на Минския процес. Обсъдено е и сътрудничество в областта на енергетиката.

Срещата между Порошенко и Байдън продължи поне 4 часа, като протече в рамките на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешка

    1 0 Отговор
    Малко ти е грешна посоката, Порошенко! Западните, в т. ч. американските "приятели" само ще опоскат Украйна, така както направиха с България и после да му мисли украинския народ. А в Украйна май има доста повече за цуцане, отколкото в нашата държавица, нали?
  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    Отпечатъка на щатите е върху последните събития в Украина.
    Където се намесят следват дестабилизация и конфликти.
  • 3 Онуфрий

    1 0 Отговор
    Снимката е много показателна- Парасюгин има същата сервилн физиономия като нашата мутра! Само дето още не е изплезил език!?
  • 4 blood vomit

    0 0 Отговор
    Ако не бяха поръчали преврата на боко, нямаше да им го върнат по същия начин с Янукович няколко месеца по-късно. И в двете баници става въпрос за енергийния монопол.
  • 5 Димитър

    0 0 Отговор
    По скоро - Украйна получава поредна доза инструкции.

Новини по държави: