Last news in Fakti

21 Януари, 2016 11:06 1 031 2

2015 г. е била най-горещата в историята

  • температура-
  • глобално затопляне

Има тенденция всяка следваща година температурите да се покачват

Миналата година е била най-горещата година в модерната история на планетата ни, твърдят американски учени, позовавайки се на все по-бързите темпове, с които се случва глобалното затопляне.

2015 г. е била най-горещата година на планетата, откакто се събират данни за температурните стойности през 1880 г., като подобри рекорда, поставен от 2014 г., сочат данни на Националното управление за океански и атмосферни изследвания на САЩ и НАСА (NOAA).

„През 2015 година средната температура на повърхността на земята е била с 0,90 градуса по Целзий над средната за 20 век", се казва в доклада на NOAA.

Според доклада месец декември на миналата година е бил най-горещият месец декември от 136 години насам. 10 от 12-те месеца през 2015 г. са подобрили рекордите за температурните стойности за съответните месеци.

2015 г. е 15-та поредна най-гореща година и първа с ръст на температурата, който надвишава ръста на предходната година. Средната температура се е повишила с 1 градус по Целзий от края на 19-ти век досега, като за основна причина учените посочват високите нива на замърсяване от човешката дейност през последните 35 години.

Агенцията публикува и видео, с което нагледно показва своите статистики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    За това ли 2 поредни години в средните щати температурите падат до -60? Не знаех също, че през 1880г. са използвали сателити за измерване на температурата на Земята.
    Поредното платено и изкривено тълкувано изследване!
    Няма да се изморя да поствам списъка на учени-климатолози, поставящи под съмнение Глобалното затопляне и човешката "вина":
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_scientists_opposing_the_mainstream_scientific_assessment_of_global_warming
    Глобалното затопляне се превърнал в изключително арогантен бизнес!!!
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Съгласен съм с №1, от БАН показваха диаграма на слънчевата активност, която била с 12 годишен цикъл, просто затоплянето съвпада с "усилването" на слънцето.