22 Януари, 2016 15:39 1 422 0

Тунис налага вечерен час тази нощ докато напрежението в страната расте

  • тунис-
  • протести-
  • вечерен час-
  • безредици-
  • вандализъм-
  • безработица

Вътрешното министерство наложи вечерен час от 20:00 до 05:00 часа, който започва от петък вечерта заради инциденти свързани с вандализъм по време на масовите протести срещу безработицата

Тунис наложи вечерен час в национален мащаб от днес, в отговор на нарастващото недоволство от безработицата, което предизвика масови протести и безредици в цялата страна, пише вестник "Гардиан".

Вечерният час започва в 20:00 часа и приключва в 05:00 часа сутринта, защото атаките срещу публична и частна собственост "представляват опасност за страната и нейните граждани", заяви министерството на вътрешните работи в изявление.

В четвъртък вечер бяха нападнати полицейски участъци. Служители по сигурността бяха принудени да използват сълзотворен газ, за да отблъснат въоръжените с камъни и коктейли Молотов протестиращи.

Международните медии съобщиха, че по време на вчерашните протести са загинали най-малко трима полицаи.

В покрайнините на столицата Тунис, неидентифицирани групи от млади хора нападнаха банка и разграбиха складове.

Министър-председател на Тунис, Хабиб Есид отмени посещение във Франция, за да се справи с протестите, които започнаха в неделя, след като млад мъж, останал без работа, се изкачи на трафопост в знак на протест и загина от токов удар.

По време на първите демонстрации в граничната западна област на страната Касерин, бе убит един полицай. Най-малко двама души скочиха от високи сгради в опит за самоубийство, но бяха спасени.

В опит да успокои напрежението в Касерин в сряда правителството обяви някои мерки за борба с безработицата, включително създаването на 5000 нови работни места и финансиране на малки проекти в провинцията.

Смята се, че равнището на безработица в Тунис е достигнало 15 процента, но в Касерин е отчетено два пъти по-висока безработица - около 30%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА