Last news in Fakti

27 Януари, 2016 12:43 1 000 0

Тръмп заплашва с бойкот следващия дебат на републиканците

  • републиканци-
  • дебат-
  • доналд тръмп-
  • бойкот-
  • айова

От телевизията, която организира и излъчва дебата, обявиха, че той ще се състои с или без Тръмп

Доналд Тръмп заяви, че ще бойкотира финалния дебат на Републиканската партия преди старта на първичните избори в Айова.
Лидерът сред републиканските кандидати за предстоящите президентски избори обвини модератора на дебата по "Фокс нюз" Мегън Кели, с която има конфликт от миналото, че не си тежи на мястото.
Неочакваният ход предизвика най-близкия му съперник, сенатор Тед Круз, който го предизвика на дебат един срещу един.
От предизборния щаб на Тръмп обявиха решението във вторник вечерта, само 48 часа преди дебата. "Той няма да вземе участие в дебата на "Фокс нюз" в четвъртък", каза ръководителят на предизборния му екип Кори Левандовски веднага след пресконференцията.
Обявяването дойде след пресконференция, на която Тръмп заяви, че Кели си е "играела" с него.
"Захващайки се с мен, те се занимават с някой, който е малко по-различен от другите", каза той. "Не могат да си играят с мен както си играят с всички останали. Нека си направят дебата и да видим как ще се справят с рейтингите."
Малко след изказването на Тръмп, в своето предаване Кели заяви, че дебат ще има с или без Тръмп.
Говорителят на телевизията заяви, че Тръмп все още е добре дошъл да участва в дебата, но няма да му бъде позволено да "командва".
По време на пресконференция си Тръмп заяви, че възнамерява да проведе отделно събитие в Айова, по същото време като дебата, за да събере пари за ранените ветерани.
На 2-ри февруари Айова символично дава старт на сезона на първичните президентски избори в САЩ.

Резултатите от този щат ще дадат ясното кои двама от кандидатите на републиканците ще се борят за доверието на партията.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА