Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 19:18 1 560 0

Тайван сключи споразумение с Турция за безплатни електронни визи

  • тайван-
  • турция-
  • визов режим-
  • електронна виза-
  • споразумение-
  • партньорство

Споразумението влиза в сила на 10 февруари тази година

Споразумението между Република Китай и Турция за издаване на безплатни електронни визи ще влезе в сила на 10 февруари тази година. Според Министерството на външните работи на Тайван това е израз на разширяването на академичния, културния, икономическия, туристическия и търговския обмен между двете страни.

Гражданите на Турция и Тайван вече няма да плащат такси за визи, възлизащи до този момент на съответно 47 и 24 щатски долара. Това решение ще окаже влияние и върху нарастващия брой на тайванските туристи, пътуващи за Турция с директен полет Тайпе - Истанбул от март месец миналата година.

„Около 50 000 тайвански туристи са посетили Турция през 2015 г.“, заявиха от Министерство на външните работи, допълвайки, че тази цифра се очаква да достигне 80 000 през тази година. „Премахването на таксите за кандидатстване за визи ще намали общите разходи за пътуване с 70 милиона тайвански долара“.

Взаимната привилегия бележи още една стъпка напред в усилията на правителството на Република Китай да създаде благоприятни условия за пътуване между нея и нейните международни партньори. Подобни визови облекчения са сключени с още общо 161 страни.

Друг пример за постигането на напредък на Тайван в тази насока е включването на страната в програмата на британското правителство Registered Traveler Service.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА