Last news in Fakti

16 Февруари, 2016 19:58 956 0

Австрия засилва граничния контрол за бежанците

  • австрия-
  • контрол-
  • бежанците-
  • бежанци

Ограничава се броят на допуснатите бежанци за ден

Австрийското правителство обяви, че ще пристъпи към засилване на граничния контрол по южната си граница с Италия, Словения и Унгария, за да ограничи бежанския наплив към страната, съобщи „Ройтерс“.

„Имигрантите, които избягват новите контролни точки на границата няма да намерят по-лесни канали за влизане на други места“, заяви австрийският канцлер Вернер Файман.

Стотици хиляди бежанци преминаха на територията на Австрия през нейната граница със Словения по рамките на техния, т.нар. балкански маршрут, към Германия. Австрия отвори границите си през септември. Местните власти вече обявиха, че значително ще намалят броя на приетите молби за убежище от имигранти. Външният министър Себастиан Курц предупреди Македония да се подготви да спре влизането на имигранти през южните граници, тъй като скоро Австрия ще направи същото.

„Ефектът на доминото по балканския маршрут се разгръща по план.  Важно е всяка страна постепенно да ограничи потока при своята граница и да направим това в съгласие помежду си“, заяви вътрешния министър Йохана Микл – Лайтнер.

Правителството планира от утре да въведе дневно ограничение на броя на имигрантите допускани в страната. Контролните пунктове ще бъдат разположени в Каринтия, Стирия, Бургенланд и Тирол.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: