Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 10:36 5 998 3

Представят нов кораб за туристически полети в космоса

  • кораб-
  • полети-
  • космоса

Цената на един полет ще достига $ 250 000

Днес частната компания за космически полети Virgin Galactic ще разкрие новата версия на космическата ракета за туризъм  SpaceShipTwo, съобщи ABC.

Новият кораб е проектиран да бъде пилотиран от екипаж от двама пилоти и да превозва до 6-ма пътници в суборбитален полет. Пътниците ще могат да стигнат до височина от 100 км., в която се изпада в състояние на безтегловност и ще имат шанса да видят планетата Земя от Космоса.

Проектът бе временно замразен, след като през 2014 г. един пилот загина при катастрофа на кораб при изпитателен полет. Последвалото разследване установи, че пилотът Майкъл Алсбъри е отключил преждевременно системата, която е предназначена, за да се стабилизира и забави летателното средство, докато навлиза в атмосферата.

Очаква се цената на един туристически полет в космическото пространство да достига $ 250 000. Повечето от функциите на новата машина ще бъдат автоматизирани. Предвидени са нови механизми за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 911

    3 2 Отговор
    Брех тия американци вече 15 години чакат да изстрелят успешно космически кораб , ама досега не могат да закарат един чувал картофи до МКС щото се ракетите им се разпадат още при запалване на двигателите.
  • 2 далавера

    3 1 Отговор
    просто им е по евтино руснаците да го правят ;)

    Коментиран от #3

  • 3 kcaniba

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "далавера ":

    просто им е безплатни простите, далавера)))
    Скъпите ПиАр проекти като "кацане на Луната" , "ПРО" са просто скъпи ПиАр проекти прост то...