Last news in Fakti

27 Февруари, 2016 18:51 1 831 6

Германия спира да приема бежанци, пристигащи от райони на ДАЕШ

  • германия-
  • даеш-
  • бежанци

За тях е предвидена по-сложа процедура за идентифициране

Властите в Германия вече са спрели да признават за валидни паспортите на бежанците, които пристигат в страната от районите, в които са базирани бойците на Ислямска държава.

Информацията бе разпространена от германското издание „Шпигел“. “The Blaze” съобщава, че германският вътрешен министър е потвърдил новината. Разузнавателните служби смятат, че ДАЕШ разполагат с богато оборудване за производство на паспорти, иззето от града Деи ал Зор в Сирия.

Новата мярка значи, че бежанците, идващи от територии, контролирани от Ислямска държава в Сирия и Ирак няма да бъдат допускани на германска територия. За тях се предвижда по-сложна процедура за идентифициране. Тези, които не предоставят документи за друго жителство, ще бъдат считани за лица с неустановена идентичност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уффф

    3 0 Отговор
    Te напълниха Европа с исламисти сега се сетиха да ги ограничават. И къде, ще ги пращат тия в държави, като нашата нали.
    Пълни тъпаци са тия германци !

    Коментиран от #5

  • 2 Бай Коста

    2 2 Отговор
    Сътвориха поредното противоречие. Ако не са от райони, където върлува ИД, значи са икономически имигранти, а те не са бежанци. Ако са от Сирия, не ги искат, защото може да са ислямисти. Е, мароканци ли искате?
    Май искат да си избират от по-работливите, а другите да ги дондуркаме ние.

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Коста":

    Много ясно, и дума не става за това на какъв принцип ще се разпределят т.нар. бежанци - лотария ли ще е кой в коя държава да отиде или какво?!

    А работата си е ясна - германците ще наливат 1-2 години кинти в емигрантите да ги учи на немски и накрая които от тях стават за нещо, ще си ги оставят да работят, на другите градани от ЕС, като българи, румнънци и т.н. ще им посочат пътя, щото в нашите държави няма война.

    А тези от пришълците, коит не стватя за нищо ще се разпределят на "квотен принцип" по другите държави, та те да ги мислят.
  • 4 Бай хой

    3 2 Отговор
    Звучи ми като явна помощ за джахидистите. Не бягайте а стойте и си защитавайте териториите.

    Децата знаят че в територията на даеш мирното население е подложено на терор и ограбване и сега "демократите либерали" ги задължават да си стоят там и да се подчиняват на джахидистите.
  • 5 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "уффф":

    Не не са тъпаци а са тарикати.Сега въпроса е ние дали сме балъци?
  • 6 onq s konq

    1 1 Отговор
    Мн ми е интересно как ше реагират швабите когато попитат бежанеца от кой район бяга,а той им каже:"Аз съм двоен бежанец/"дабъл рънър "на англ./ -по-бавно бягах от района на ДАЕШ,но много по-бързо от района на БЪЛГАРИЯ!?
Новини по държави: