Last news in Fakti

1 Март, 2016 13:46 1 179 0

Водна драма в Хаити

  • хаити-
  • драма-
  • водна

Близо 10 000 домове са били засегнати от силни наводнения

Близо 10 000 домове са били наводнени след бурните валежи в Хаити, съобщи „Маями Херълд“.

В резултат на наводненията е загинал 1 човек, а други 4-ма са ранени. Изчезналите са местни фермери. Дъждовете са активирали свлачище в района на Порт де Паих. Най-тежка е ситуацията в северната част на страната, където близо 10 000 домове са били повредени в резултат на наводнението.

Един човек е загинал, докато пресича река  в департамента Гранд Ансе. Той е имал придружител, който в момента е в неизвестност. Местните сили за сигурност заявяват, че дъждовете са започнали в събота. Според тях дъждовете не са били толкова тежки, но лошият дренаж в определени региони е довел до наводнения. Силните дъждове в страната са причинени от климатичния феномен Ел Ниньо.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА