3 Март, 2016 14:34 5 576 23

Путин желае на българите да са наистина свободни

  • 3 март-
  • путин-
  • русия-
  • покана

България не е канила чуждестранни лидери да присъстват на честванията по случай 138-годишнината от освобождението на България, съобщиха от МВнР

Руският президент Владимир Путин не е получил покана от България да присъства на националния празник на страната. Въпреки това, той пожелава на българите да бъдат наистина свободни от всяко робство. Това съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от Lenta.ru.

"Това е суверенно решение на България, ние се отнасяме към него с уважение. И, разбира се, ние искаме нашите български партньори да са наистина свободни от всяко робство и да бъдат суверенни в своите действия и решения, които по никакъв начин да не навреждат на интересите на страната ", каза Песков.

Голям брой руски издания цитират думите на Песков на 3 март. Руските колеги се позовават на публикация на българското издание The Bulgarian Times, според което българските власти са поканили турския президент Ердоган на тържествата по случай 3 март, а не са поканили президента Путин. В своите публикации пък, The Bulgarian Times, се позовава на руския печат.

Днешните заглавия в руската преса варират от "Българите забравиха кой ги освободи от османското иго" (ГосНовости) до "Братушки, къде ви е съвестта?" (Комсомолская правда). „Московский комсомолец“ направо пише "България празнува освобождението си от османско иго с Ердоган"

България не е канила чуждестранни лидери да присъстват на честванията по случай 138-годишнината от освобождението на България, съобщиха от българското външно министерство.
Сред участниците в честванията са ръководителите на дипломатическите мисии, които са акредитирани в София. Слуховете за поканата на турския президент са груба манипулация и не съответстват на реалността, посочи говорителят на МВнР Бетина Жотева.

Руският посланик в София Юрий Исаков (на снимката долу с патриарх Неофит) беше сред почетните гости на тържествената церемония за издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата по случай 138 години от Освобождението на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вийквосега

    4 0 Отговор
    Вие журналисти сега какво? Опитвате се да ни настроите едни срещу други с братския ни руски народ ли? Е не сте познали! ...и мисля, че сте наясно защо.

    Коментиран от #4

  • 2 про

    2 0 Отговор
    Политиците може да не са с Русия но ..по голяма част от народа ни е с Русия..и винаги и ще е така..
  • 3 Бат Саше

    4 0 Отговор
    Кръвта вода не става! Няма как да изпитвам големи симпатии към друг народ, освен към руския. Дори много повече, всички славянски народи трябва бъдат обединени, за да защитават интересите си и да бъдат фактор в световната политика. Ама сега едни про американски ганьовци като почнат да псуват братушките... Голям мерак имат да се кланят на евреите и мръсната им политика.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ай ся

    2 1 Отговор
    руска пропаганда.....който се чувства още неосвободен и негъзифициран от рашките да отива при тях

    Коментиран от #10

  • 6 666

    1 2 Отговор
    Прости на глупците,
    че предпочитат Ердоган.
    То като те сърби отзад-няма как да е иначе.
  • 7 бесен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "dass":

    Алооо не се обаждай от диярбекира бе фес.
  • 8 Георги

    1 0 Отговор
    Ако не бяха Руснаците щеше да сме с фесове и бурки.Преклон пред Русия.
  • 9 лклдкфс

    3 0 Отговор
    500 години не сме били с бурки и фесове, а и разликата е, че ни е освободила царска Русия, не съветска (всеки знае как са се отнесли съветите с Царя на Русия)
  • 10 ЧЕСТНО

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "ай ся":

    ДНЕСКА Е 3 МАРТ и ТУКА Е БЪЛГАРИЯ ЗА на КОЯТО СА ЗАГИНАЛИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ РУСНАЦИ МНОГО ОТ ТЯХ ДОБРОВОЛЦИ. КоЛКО ЕВРОПЕЙЦИ иЛИ АМЕРИКАНЦИ СА СЕ БИЛИ ДО СМЪРТ ЗА РОДИНАТА НИ ААаааааа МУШКАЙ СЕ В КАНАЛИЗЦИЯТА и ПО НЕЯ ПРАВоооо на ЗАПАД ?????!!!!!!:::::

    Коментиран от #18

  • 11 999

    1 2 Отговор
    Моят дядо е викал смърт на Турците и е рязал чалми рамо до рамо с Руските воини и аз днес съм готов на същото.
  • 12 909 БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор
    ПУТИН Е ВЕЛИК ЧОВЕК ! БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ ВЕЧНА ДРУЖБА !!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!! ПУТИН ЗНАЕ ,ЧЕ НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ,НЕГОДНИ ПОЛИТИЦИ СА Б....ЦИ ! А НАРОДА Е С РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 FR V

    2 1 Отговор
    Руските хибриди пак почнаха да ръсят мозък!
    Само злоба и простотия!
    Сещат ли се ,че всеки четвърти или пети участник в руската армия е бил украинец!
    Защото ченгето от КГБ трябва да оприличавате с руският народ?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "FR V":

    В момента Българите празнуват създаването на третата Българска държава. Туркофилите с робска психика злобеят и продават националните интереси на колонизатори(поробители).
  • 15 ЧЕСТНО

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "FR V":

    ДЪРЖАВА УКРАЙНА Не Е. ИМАЛО НИКОГА ТЯ КАТО ЕвРОПА е ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ СЪЩО и КАТО КОСОВО РЕГИОН В СЪРБИЯ ОТЦЕПЕН ОТ USA и ЕС
  • 16 777

    1 0 Отговор
    благодарнос за руските воини паднали за свободата на БЬЛГАРИЯ .вечна дружба с братска Русия
  • 17 Prius

    2 0 Отговор
    Огромно уважение и преклонение, към всички знайни и безименни герои, дали живота си за да ни има днес. Шипка - безграничен героизъм от братя славяни в името на Свободата. Респект!
  • 18 Гостенин

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЧЕСТНО":

    Само за протокола, за родината ни са се били до смърт и известни количества румънци и финландци.....Ма те вероятно са се объркали нещо завалийте, та въобще не си заслужава да ги споменаваме....ЧЕСТНО....
  • 19 zornica berg

    0 1 Отговор
    da be da putin kolabai se turskite ne mojaha da ni promeni za 500 godini ama rusnacite ni promeniha samo za 50 godini ot imenata do ga6tite i manteliteta ni i sega bedna durjava kato ruski kominizma areee putnik bqgai
  • 20 тодор

    1 0 Отговор
    честит празник-никто кроме нас.
  • 21 onq s konq

    2 1 Отговор
    Все пак ще попитам да не стане грешка:Последно-Чапай и Петка ли са ни освободили?

    Коментиран от #22

  • 22 МОМКОВО

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    ПИТАЙ МИЛАТА СИ МАЙКА. !!!!!!!:::::
  • 23 WarInside

    0 0 Отговор
    Като гледам коментарите и за пореден път се обеждавам ,че нашият народ е едно неблагодарно,завистливо племе ,което незнае на чия страна да застане и винаги другите са му криви.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания