6 Март, 2016 12:24 1 154 4

В редакцията на в. Заман дежури полиция

  • редакцията-
  • заман-
  • полиция-
  • в. "заман"-
  • вестник
В редакцията на в. Заман дежури полиция - 1
Снимка: БТА

Турският опозиционен вестник „Заман“, в чиято редакция дежури полиция и е въведено външно управление, помести на първа страница статия за това как турският президент Реджеп Ердоган посещава церемония по случай строителството на мост в Истанбул, предава АП.

На 4 март турските власти осъществиха натиск върху холдинга Feza Media Group и вестник "Заман", който печата мнения, които се разминават с официалните, припомня Интерфакс. По отношение на холдинга е въведено външно управление, а централата му бе обискирана.

Демонстрацията в защита на журналистите от вестника бе жестоко пресечена от полицията, която използва сълзотворен газ. На сайта на изданието вчера се появи съобщение за първия работен ден на вестника след събитията. В него се казва, че входът на редакцията се контролира от полиция, а сътрудниците на вестника влизат след щателна проверка. В сайта на редакцията дежури полиция.

ЕС напомни на Турция, че като страна - кандидат за членство трябва „да уважава и подкрепя високите демократични стандарти и практики, в това число и свободата на средствата за масова информация“.

Вестник „Заман“ е един от най-влиятелните вестници в Турция и излиза от 1986 г.

В редакцията на в. Заман дежури полиция
Снимка: БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    1 2 Отговор
    Е, айде сега! Какво толкова е станало?!:) Пак ще си продължи да излиза! Ама, след като трудовият му колектив е "посъветван" както трябва нивото на изданието ще се издигне на необозрими висоти!:) И броевете му няма да имат чет!:)
  • 2 Д Лок

    3 0 Отговор
    Докато този престъпник Ердоган е президент , в Турция никога няма да има Демокрация ...

    Коментиран от #3

  • 3 tost

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Д Лок":

    Напротив,има демокрация,само че по турски ;)
  • 4 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Заман вече не е опозиционен вестник!!
    Демократично е станала - либирастски.
    Султан ердоган го е потурчил )дет се вика) тези дни)))
Новини по държави: