7 Март, 2016 18:31 1 663 8

Турция си чака парите от ЕС

  • турция-
  • парите-
  • ес

Реджеп Ердоган се надява Ахмет Давутоглу да постигне споразумение за финансовата помощ за страната

Турският президент Реджеп Ердоган разкритикува закъснението на 3 млрд. евро, които бяха обещани от ЕС в замяна на ограничаване на бежанския поток от страна на Анкара, съобщи агенция „Анадола“.

През ноември Турция сключи споразумение с ЕС, според което страната трябва да ограничи достъпа на бежанци към Европа в замяна на финансови помощи и ускорени процедури за влизане в Съюза.

„Те ни обещаха, че ще ни дадат 3.3 млрд. евро. Минаха вече четири месеца и ние още си ги чакаме. Премиерът Давутоглу в момента е в Брюксел. Да се надяваме, че той ще се върне с обещаните пари. Те ни казват да не пускаме бежанците да преминават. Добре, но ние не сме тези, които пускат бежанците. Виждате, че много от тях влизат в Европа по море. За съжаление има много смъртни случаи. До този момент Турция е спасила 100 000 имигранти, бедстващи в морето“, заяви Ердоган.

В същото време „Ню Йорк Таймс“ цитира председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, според който Турция е поискала допълнителни 3 млрд. евро., за да ограничи бежанския поток към Европа. В същото време Анкара търси възможност за сделка с ЕС, чрез която да има възможността да пропуска имигранти към Европа, когато трябва да приема такива от Гърция обратно. В момента турските искания се обсъждат в Брюксел.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 3 Отговор
    Едно време "БАТКИТЕ" така правиха..
    Ако неискаш да идват лошите - плащай, ние сме от добрите, ще те пазим!!!
    Тфуу и пародията!!!
  • 2 kcaniba

    1 3 Отговор
    Едно време "БАТКИТЕ" така правиха..
    Ако неискаш да идват лошите - плащай, ние сме от добрите, ще те пазим!!!
    Тфуу и пародията!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Чалгар Бълхар Мутришенков

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "kcaniba":

    Ти явно одавна живееш в чужбина. "Батките" и мутрите продължават така да си правят същото. Знаете ли варненската мафиотска групировка ТИМ? Виждали ли сте и емблемата? Я сега погледнете емблемата на застрахователно дружество Армеец. Коя зала в Сф. се казва "Армеец"? Кой си мислите че оцеля след битката на "Батките"? Кой си мислите, че държи правителството в БГ? Заради кого се надигна ЦЯЛА ВАРНА И НАКРАЯ ПАК СЛОЖИХА КМЕТ НА ТИМ? Всичко в момента се контролира от ТИМ!!! Влезте в
    Investor.bg
    Dnes.bg
    Bloombergtv
    Bulgaria On Air
    Gol
    Tialoto
    Az-jenata
    Puls
    Teenproblem
    Automedia
    Imoti.net
    Rabota
    Az-deteto
    Blog
    Start
    Snimka
    и ОПИТАЙТЕ ДА напишете нещо против мафиотската антибългарска бандитска групировка ТИМ
    ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗТРИТИ И БАННАТИ!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 kcaniba

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Чалгар Бълхар Мутришенков":

    Да, съгласен съм!!! Ние сме държавата на БАТКИТЕ!!!
    Но султан ердоган го превръща във външно политическо изнудване.
  • 5 ганю

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Чалгар Бълхар Мутришенков":

    Много е вярно това тия ТИКВЕНИЦИ ИЗНУДВАЩИ МАСИТЕ ТИМ това са еничарите на България !!!Всички /армейци/ са бивши полицай като Боко Тиквата и за това сме на тоя ред!!!! А тоя фес Ердо.РАН пуска и пренася всички емигранти до Гърция и реве за пари!!!
  • 6 по ТИМ се

    0 4 Отговор
    https://bivol.bg/mutri-tim-varna.html
  • 7 ники

    0 0 Отговор
    Рекет друг път тези пари са троха за Европа и кокалче за Турция. И защото Ердоган е подлога на запада и сащ вместо да му викат ууу 25 милиона кюрди и 3 милиона африканци "бежанци" са ще му вика простия турчин йеее изнуди европа. Турци е прекалено бедна слаба и глупава да изнудва голями държави може само нас да изнудва. Евентуално ако разрешим
  • 8 Коцето

    2 0 Отговор
    ДО коментари : 3, 4, 6, 7 - понеже е ясно, че си един човек с няколко имена ще ти отговоря на всичките.
    Като гледам какви измислици си изписал на които вярвате само ти и Волен, би били съвсем нормално всеки администратор да те банне завинаги, подобни атакистки опити за пропаганда не трябва да се толерират не само в изброените от теб сайтове, а никъде в интернет пространството.
    Колкото до това измислено сайтче бивол, не знам защо въобще някой им чете глупостите. Те са си поръчково сайтче, работещо за интересите на определени хора. Не виждам как могат да бъдат сочени като достоверен източник на информация.
Новини по държави: