Last news in Fakti

7 Март, 2016 13:55 1 531 5

Турция се надява на скорошно членство в ЕС

  • ес-
  • турция-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • среща на втрха-
  • ахмет давутоглу-
  • криза

Ахмет Давутоглу изрази надежда, че преговорите с ЕС ще отбележат повратна точка в отношенията

Срещата на върха между ЕС и Турция, която се провежда днес в Брюксел е толкова фокусирана върху бъдещото членство на Турция в ЕС, колкото и върху извънредната ситуация с бежанците. Това заяви турският премиер Ахмет Давутоглу пред репортери в белгийската столица.

Той изрази надежда, че срещата ще постигне голям успех и ще бъде повратна точка в отношенията между страната му и ЕС, в момент когато всички усилия са насочени към спиране на бежанския поток към Гърция.

След среща с канцлера на Германия Ангела Меркел, премиера на Холандия Марк Рюте и ръководителите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на Европейския съвет Доналд Туск, Давутоглу  каза, че "Турция е готова да работи с ЕС както и, че Турция е готова да бъде член на ЕС."

„Трябва да видим цялата картина на нашия общ континент, не само миграцията, но и другите предизвикателства, пред които сме изправени. Проведохме много продуктивна среща с канцлера Меркел и премиера Рюте, на която потвърдихме готовността си да застанем рамо до рамо за бъдещето на нашия континент“, заяви турският премиер.

ЕС прави отчаяни опити да спре потока от мигранти, преминаващ от Турция за Гърция през Егейско море. За да спечели подкрепата на турското правителство, Съюзът предложи милиарди евро в помощ на бежанците, бърза процедура за членство в ЕС и облекчаване на визовите правила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 2 Отговор
    Този не спря да използва мигрантите да се пазари с Европа, не спира да се опитва да муфти пари, а сега и това, и всичко на фона на касапниците, които урежда в Кюрдистан
  • 2 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ДАНО СИ ОСТАНАТ САМО С НАДЕЖДАТА
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 колю

    1 0 Отговор
    Тия фесове пренасят бежанците до Гърция вземат им парите и реват за още пари и еврочленство!!!В Германия е пълно с турски квартали джамиите никнат като гъби и с тия талибани сега каква Европа !!! След време ще е също като в Косово!!!Тия БОКЛУЦИ в ЕВРОПА са забравили че мюсюлманите убиват и сега християни!!!
  • 5 kcaniba

    1 2 Отговор
    Бабичката ако още вкара 1-2 млн маймуняци, Османлиите юе са в Европа автоматично!!!
    В парламента, джамии, бракове с нашите христианки, дупедавци и т.н. ...
Новини по държави: