Last news in Fakti

7 Март, 2016 13:52 1 244 3

Шулц: Да оставим политическата полемика настрана, нуждаем се от Турция

  • ес-
  • турция-
  • среща-
  • брюксел-
  • меркел-
  • шулц-
  • бежанци

Ангела Меркел заяви, че предстоят тежки преговори

Шулц: Да оставим политическата полемика настрана, нуждаем се от Турция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц сподели, че „ЕС се нуждае от Турция – нужда, която е отвъд политическите спорове и полемика“, съобщи „Глобал Поуст“.

Днес в Брюксел ще се проведе среща на върха в ЕС, на която основна тема ще е бежанската криза. На срещата ще присъства и турският министър-председател Ахмет Давутоглу.

В същото време Шулц разкритикува действията на Анкара по отношение на вестник „Заман“ и добави, че свободата на медиите е ключов елемент от европейската идентичност.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че предстоят тежки преговори, които ще отнемат часове. Тя се обяви срещу затварянето на граници и заяви, че Европа се нуждае от ново решение по отношение бежанската криза.

„Искаме броят на нелегалните имигранти да се намали. Нуждаем се от устойчиво решение – то е възможно само с помощта на Турция. Надявам се, че ще направим крачка напред днес, но предстоят тежки преговори“, заяви германският канцлер в Брюксел.

Ахмет Давутоглу заяви, че „бъдещето на континента е заложено на масата“ и трябва да бъде демонстрирана солидарност между страните.

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас заяви, че „се надява на съществен напредък по време на срещата с Турция“.

При пристигането си в Брюксел холандският премиер Мерк Рюте заяви, че общността се нуждае от съдействието на Турция.

Ирландският министър-председател Енда Кени заяви, че ако Турция иска да влезе в ЕС, то трябва да отговори на стандартите в общността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Системен анализатор

    0 2 Отговор
    Засмукването на податлива към образоване и развитие работна ръка от потомците на древни цивилизации може да се окаже спасителна за стара Европа политика, стига процесът на мигриране и културно итегриране да бъде задълбочено обмислен, визионерски планиран и стриктно контролиран ! Въпросът е, има ли реална надежда България да излъчи водещи личности със стратегически поглед и решителен замах, които да я опазят и да се преборят за бъдещето на нашия народ ?
  • 2 Карли

    0 0 Отговор
    "Засмукването на податлива към образоване и развитие работна ръка от потомците на древни цивилизации може да се окаже спасителна за стара Европа политика, стига процесът на мигриране и културно итегриране да бъде задълбочено обмислен, визионерски планиран и стриктно контролиран ! Въпросът е, има ли реална надежда България да излъчи водещи личности със стратегически поглед и решителен замах, които да я опазят и да се преборят за бъдещето на нашия народ ?"
    ДОБРЕ НАПИСАНО, САМО ЧЕ НЯМА КАК ДА СРАБОТИ........ОЩЕ ПОВЕЧЕ В Б-Я.
  • 3 бати

    0 0 Отговор
    Споко бе хора, каквото и да се разберат ку.ът за нас ще бъде голям, но за сметка на това много твърд, както и досега.......
Новини по държави: