Last news in Fakti

11 Март, 2016 08:42 1 910 1

Турски опозиционен лидер: Защо ние не дадем 6 милиарда на ЕС?

  • турция-
  • сирия-
  • ес-
  • буферна зона-
  • кемал кълъчдароглу-
  • сделка

Турция е буферна зона, заяви опозиционният лидер

Турски опозиционен лидер: Защо ние не дадем 6 милиарда на ЕС? - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерът на опозиционната турска Републиканска народна партия (CHP) остро разкритикува рамката на сделката между Турция и ЕС за управление на миграционния поток.

Очаква се на 17-18 март споразумението между Анкара и Брюксел да бъде финализирано – то предвижда Турция да разселва по един сирийски имигрант за всеки върнат нелегален такъв от Гърция. Турците поискаха допълнителни 3 милиарда евро, падане на визите и ускоряване усилията на страната за влизане в блока.

Опозиционният лидер Кемал Кълъчдароглу заяви, че е по-добре Турция да даде 6 милиарда евро на ЕС и да дислоцира всички мигранти, отколкото да получи толкова пари и да се превърне в „буферна зона“ за ЕС.

„Нека ние да дадем 6 милиарда евро на тях и да вземат всички сирийци, афганистанци и пакистанци. Споразумението нарушава човешки права“, заяви Кълъчдароглу, цитиран от „Хюриет".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 2 Отговор
    А най-добре ще е ЕС да ви трясне едни санкции и веднага ще спрете да подклаждате войната в близкия изток и да извличате дивиденти от това, че даже и за собствена сметка ще почнете да извозвате на обратно бежанците. Но като чета, че германската икономика имала растеж за миналата година, вместо очаквания спад, скоро няма да се сложи край на тези войни.......
Новини по държави: