Last news in Fakti

13 Март, 2016 09:15 32 349 29

В Сирия свалиха МиГ-21 (Видео)

  • сирия-
  • су-
  • самолет-
  • свален-
  • миг-21

Вторият пилот е успял да катапултира, а командирът е загинал при опит да приземи изтребителя на военното летище в Хама

В Сирия свалиха МиГ-21 (Видео) - 1

В Сирия е бил свален руски изтребител МиГ-21, съобщава Россия сегодня в профила си в социалните медии.

Вторият пилот е успял да катапултира, а командирът е загинал при опит да приземи изтребителя на военното летище в Хама.

Първоначалните данни бяха, че е свален МиГ-21 от ВВС на режима на президента Башар Асад.

Сирийският център за мониторинг на правата на човека съобщи, че изтребителят е свален с ракета с инфрачервено насочване. 

МиГ-21 е участвал в операция по удари на позиции на ислямистката групировка Ахрар аш Шам в района на контролираното от правителствените сили селище Ал Магир.

Катапултиралият пилот е спасен и се чувства добре. Сирийската армия в момента не е потвърдила свалянето на изтребителя. Проправителствена група съобщи в профила си във Фейсбук, че правителствен изтребител се е разбил при опит за кацане поради технически проблем.

ТАСС съобщава, че изтребителят е бил свален при опит да заходи при кацане на летището в Хама. Агенцията уточнява, че МиГ-ът е бил на въоръжение на сирийската армия.

От началото на военната кампания на Русия в Сирия Кремъл изгуби един бомбардировач и един хеликоптер.

Ислямистите от Ахрар аш Шам са известни със своите успешни опити да свалят правителствени сирийски МиГ-ове от началото на конфликта.    

Сирийската правителствена авиация е въоръжена основно с руски машини. Голяма част от тях бяха свалени в продължаващата пета година гражданска война, а друга част се намират в хангарите поради липса на резервни части.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    8 1 Отговор
    Жалко за летеца ! Бог да го прости !
  • 2 Бай Коста

    4 3 Отговор
    Тази техника е неприлично стара.
  • 3 Гост

    5 3 Отговор
    "Ислямистите от Ахрар аш Шам са известни със своите успешни опити да свалят правителствени сирийски МиГ-ове от началото на конфликта.", а колко от тази измет той е пратил при създателя преди да бъде свален, май пак ни показват нещата през криво огледало.
  • 4 goni

    2 3 Отговор
    Е, Сърбите успяха да свалят стелт! Вярно че после се извиниха!:) Само че някак си пропуснаха да уточнят какво точно са ползвали за начинанието!:) E, не са много ПВО, който ги бива за тая работа!:) Който иска може да провери! И не съветвам никого да си го мери!:) Да не се окаже че малко, ама не му достига!:)
  • 5 Бай хой

    3 3 Отговор
    Последно свален ли е или се е разбил при кацане? Или трябва да се прехвалват джахидистите.

    И още един незначителен въпрос. МИГ 21 чия собственост е бил? Защото до колкото ми е известно руснаците до сега не са използвали руски МИГ21 в Сирия тъй като той отдавна е свален от употреба. Но пък се използва доста успешно от арабските страни и е почти невъзможно да бъде свален, въпреки че е на половин век.
  • 6 опсмопсус

    5 3 Отговор
    Свален при заход за кацане!Тогава самолетите са най-уязвими!
    Руснаците да ги почват наново!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Т 50

    2 1 Отговор
    Това е стара тактика на ислямистите още от Афганистан.понеже ЦРУ
    вижда ,че не могат да се справят с хеликоптерите и самолетите дава на ислямистите ракети "Стингър".Но понеже ракетите са сравнително сложни за простите чалми,им се обяснява да причакват самолетите при кацане когато са на малка височина и с ниска скорост.Другите цели са били хеликоптери които пак са по бавни за да имат време ислямистчетата да се целят.
    За това е важно зоните около летищата на поне 20 километра да бъдат щателно прочиствани.

    Коментиран от #18

  • 9 onq s konq

    2 3 Отговор
    Виждат тия руснаци че само техни машини се свалят в Сирия,виждат че не са на техническото ниво на Запада и...ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СТОЯТ ТАМ?!Е как да им се обясни че само с желание не става-ТРЯБВАТ И ВЪЗМОЖНОСТИ!

    Коментиран от #10

  • 10 Ярослав Станчев

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Добре,че е старата,ниско технологична руска техника,та да лети по 30 години.И точно заради нея все още ни пишат в сводките,че имаме ВВС.Ако чакахме на супер-дупер технологичната западна техника нямаше да имаме и 1боен самолет.Къде са ефовете и юрофайтърите,които тъй щедро ни бяха обещани,когато влизахме с фанфари в НАТО???Руснаците не ги мисли и възможности имат и желание.А МиГ 21 са го свалили от въоръжение в руските ВВС още преди 20 години.

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ярослав Станчев":

    Ееее...Не си нито в час,нито в месец,че даже и нито в година:)Кой на кого е обещавал "ефове и файтъри"?"Имаш крава-пийш мляко"-т.е. плащаш-купуваш си:)Обещано беше ЕДИНСТВЕНО ЗАКРИЛА НА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА БЪЛГАРИЯ и както виждаш-няма грешка!Все пак ти блг за инфото че руското ВВС е свалило оше преди 30г МИГ-а 21,но защо се свалят "СЪВРЕМЕННИ РУСКИ ЛЕТАТЕЛНИ СРЕДСТВА" ...съвсем наскоро имам предвид!...Или нямаш подобна информация?:)

    Коментиран от #13

  • 12 kcaniba

    0 2 Отговор
    Троловете пак нещо тролят върху неясна статия с подвеждаща информация...
    Чий бил старинният самолет, сирийски ли, български ли, съветски ли??!!! СССР го няма от 25 години.. къв руски Миг 21 може да съществува!!!!????
  • 13 Мишка

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Коньо смени или тревата или дилъра.МиГ 21 е пройзвеждан последно 70-те години на миналия век.През 88-89г служих в ВВС на БНА и за МиГ 23 казваха че са вече стари самолети.Въпреки това и двата самолета са все още страшилища за НАТО-вския летец.Това че е свален един или два самолета от толкова много полети незначи че техниката е лоша.Напротив говори много добре за тия антики.
  • 14 jambazina

    1 0 Отговор
    От коментарите долу виждам, че има доволни от успехите на терористите. Това не е добре.
  • 15 Коментиращ

    1 0 Отговор
    Показаният на второто бидео самолет определено не е МоГ-21!
  • 16 Кобрата

    0 0 Отговор
    Положението е напечено...яка пукотевица става. Жалко за починалия пилот
  • 17 раптър

    0 2 Отговор
    Дивата ярост , от която се задавяте и хвърляте слюнка като бесни , не ви дава възможност дори и статията да систематизирате и подредите! Или си мислите, че читателите са с такова ниско инте
    лектуално ниво , че ще ги объркате! МИГ 21 е самолет от 70-те години и не се използува от силите на РУСИЯ в Сирия. Той е руски като разработка и производство! Въпреки преклонната си възраст е един от самолетите, дал огромен принос за увеличаване произ водтвото на памперси за американската армия!
  • 18 ЧЕСТНО

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Т 50":

    ТОЙ И НАПОЛЕОН ВЛЕЗНА С НАЙ МОДЕРНАТА АРМИЯ В РУСИЯ КАКТО И ХИТЛЕР С АРМИЯ ПРИМЕР В ТЕХНОЛОГИЧНО ОТНОШЕНИЕ А ПЪК КВО СТАНА НАКРАЯ ВСИЧКИ ЗНАЯТ НО ЯВНО ТИ НЕ СИ ЧЕЛ ДОСТАТЪЧНО ИЛИ СИ ПРОСПАЛ ДНИТЕ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ?????!!!!::::
  • 19 ЧЕСТНО

    0 2 Отговор
    Грешка отговора е за Номер 9
  • 20 ТролДетектор

    0 2 Отговор
    Кон,
    Дай да се разберем ти Кон ли си или си Трол-колко ти плашат?
    Пак си разбунил духовете - кефиш ли се,успешно се представяш!:) ,
    Случайно пак ти да си Опосума?
  • 21 Маурчи IV

    1 0 Отговор
    И тез ли кат хамериканците изпоизвадиха техниката си от втората световна война?
    Туй миг21 е дърто колкот мен бе ора!
  • 22 Николай

    1 0 Отговор
    Сирийската армия, както и българската има на въоръжение такива самолети.
    Руската армия отдавна не ползва МиГ21, които са произведени в началото на 50-те години на миналия век.
  • 23 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Какъв е този МИГ-21, такива съм виждал само в Музея на авиацията в Крумово, но не и в полет. Това на видеото не прилича на 21-ца има съвсем други криле.
  • 24 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ВОЙНАТА Е ГОТОВА
    НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД
    ЗА ЖАЛОСТ
  • 25 Джон Смит

    1 0 Отговор
    Миг-21 е ЕДНОМЕСТЕН истребител! Двумесни са тренировъчните!
  • 26 гост

    0 0 Отговор
    Това на видеото изобщо не е Миг 21. Мотаят ни нещо. И какви са тия коли с картечници около летището. Нали бяха много защитени летищата и уж бяха унищожени и избутани от тия територии терористите
  • 27 да се направя на редактор

    0 0 Отговор
    В России чуть не разбился истребитель МиГ-31

    Самолет совершил экстренную посадку

    Из-за срабатывания датчика неисправности в Краснодарском крае РФ вынужденно приземлился в пятницу в Красноярском крае РФ истребитель МиГ-31. Об этом сообщили в пресс-службе Минобороны России.
  • 28 да се направя на редактор 2

    0 0 Отговор
    Минобороны России подтвердило потерю сирийскими Военно-воздушными силами истребителя МиГ-21 в провинции Хама. Об этом говорится в информационном бюллетене российского Центра по примирению враждующих сторон на территории САР, который находится в распоряжении «Ленты.ру».
    Много по-лесно е, като се копира източника, защото в единия цитиран източник с първа новина излиза нещо за МИГ 31, но не свален а приземил се с проблеми, а в другата, сега цитирана медия излиза новината че е свален сирийски МИГ 21.
  • 29 НВЕГ

    0 0 Отговор
    Имаш ли антични монети с ликът на Лили Иванова? Скоро ще им се вдигне цената! Говоря за часове в буркани...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания