Last news in Fakti

14 Март, 2016 13:52 3 026 11

Удар за Меркел

  • удар-
  • меркел

Политическата система на Германия е разтърсена

Удар за Меркел - 1
Снимка: БТА

Така най-общо световният печат коментира резултатите от германската изборна „супернеделя“. Американският в. „Ню Йорк таймс“ коментира, че това е най-трудното предизвикателство в политическата кариера на Ангела Меркел. „Изборите показаха „колко силно бежанската криза разтърси политиката и ежедневието в Германия, пише „Ню Йорк таймс“.

За британския „Гардиън“ това е „политическо земетресение“, което показва поляризиране на дебата вътре в Германия и колко далеч е стигнала Ангела Меркел с политиката на отворени врати. „Ангела Меркел загуби изборите в Германия“ е заглавието на в. „Телеграф“. Според него това са лоши изходни позиции на Меркел за предстоящата среща на върха на ЕС.

Италианската преса също отделя много внимание на издигащата се партия „Алтернатива за Германия“. Според „Кориера де ла сера“ резултатите са шок за политическата система на Германия. Вестникът прави заключение, че все още Източна Германия се различава много от Западна Германия. В. „Ла република“ победата на „Алтернатива за Германия“ е предупреждение за Меркел.

Също като „Националния фронт“ във Франция, прави сравнение в. „Фигаро“. За „Монд“ е време Меркел да се маха. Швейцарският в. „Нойе цюрихер цайтунг“ отбелязва, че въпреки загубата на Меркел на борсата има покачване. За испанския ляволиберален вестник „Ел Паис“ „канцлерът Меркел е наказана от избирателите“. За германия и Европа резултатите са лоша новина, защото Германия е локомотивът на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    4 2 Отговор
    Локомотива е сбъркал посоката,
    така че е време Меркел да се маха.
    Трябва мъж,германец и да не е двоен агент.
  • 2 argentata

    3 0 Отговор
    Европа скъпо ще плати за безразсъдната и' политика ...
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Бабичката сама се удари като покани тия БОКЛУЦИ В ЕВРОПА!!!! Не схвана ли че фесовете си прехвърлиха проблема на ЕВРОПА!!!Въоражават идил пренасят БОКЛУЦИТЕ до Гърция и ИЗНУДВАТ ЕВРОПА ЗА ПАРИ че и визите да им махат!! ИЗМАМНИЦИ!!! /Евролидерите / не разбраха ли че тия БОКЛУЦИ и след 100години си остават такива!!!!
  • 4 Бай Коста

    2 2 Отговор
    Каквито и служебни минуси за начукате на критиците на Меркел, работата е ясна. Вече и немците не я искат. С нея са само Дойче Веле, дето чакат на заплата и още няколко журналисти и "политолози".
    Германия за трети път запали чергата на Европа.

    Коментиран от #5

  • 5 БУМ БАМ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Коста":

    ЕЙЙЙ БАЧО ЩО СИ ТОЛКОВА ПРАВ ?????!!!!:::
  • 6 123

    1 2 Отговор
    Тая тъпа "крава" дава мляко само на отрепки от Азия и Африка ,мрази германци и Европа,имаше един такъв преди нея...
  • 7 GT83U2TYO8U42VOI3RHNBCHV4GCN9NGV9O43HJ

    2 0 Отговор
    Тази дърт@ сама се прее.@. Явно много и се е приискал някой черен патладжан та чак ги покани в неограничени количества в Германия. Бая е закъсала дърт@та конопощница, но нейния сърбел трябва ли да е проблем на цяла Европа.
  • 8 Carfen

    1 2 Отговор
    Германия- локомотивът на Европа скоро ще сменя машиниста. Защото Меркел си въобразява, че машиниста може когато си поиска да спира влака, да надува свирката и да вика сичкото м...л де що може да дойде да се качва на аванта, че накрая тръгнала да разпределя по равно и на всяко вагонче.
  • 9 Сали

    1 0 Отговор
    Трябва да я рзчекнат тази гнусна еврейка и жива да я одеrат .....
  • 10 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ТАЗИ ЖЕНА ПРОМЕНИ СВЕТЪТ
    ЗА ВИНАГИ
    И БЕЗВЪЗВРАТНО
    И ЩЕ БЪДЕ ЗАПОМНЕНА ЗА ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД С НАЙ ЛОШОТО
    СРИНА ЕВРОПА И ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ
    ОТ ТУК НАТАТЪК НИ ЧАКА ЕДИН ГОЛЯМ БАНАН ЗА НАС
    И ЗА НАШИТЕ ПОКОЛЕНИЯ
    ЧУДЯ СЕ ЗАЩО ЛИ Е ОСТАВИХА ДА ГО НАПРАВИ
    ЗАЩО ДРУГИТЕ ГЛЕДАХ СЕИРА



    https://www.youtube.com/watch?v=sv-0XjrBVT0
  • 11 авдфв

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=S4K4okVa7dU
    Гледайте какво очаква Европа !