Last news in Fakti

13 Март, 2016 09:52 848 2

Три германски провинции избират местен парламент

  • германия-
  • избори-
  • меркел-
  • местни избори-
  • мигранти-
  • политика на отворена врата

Вотът днес изправя канцлера Меркел пред изпитание

Германците са настроени да гласуват на днешните местни избори, които се провеждат в три региона на страната. Вотът е разглеждан като тест за подкрепата, която германците ще дадат на политиката на канцлера Ангела Меркел по отношение на бежанците, съобщава Би Би Си.

Около 13 милиона избиратели ще дадат гласа си в провинциите Баден-Вюртемберг, Рейнланд-Пфалц и Саксония-Анхалт.

Анти-имиграционната партия "Алтернатива за Германия партия" се очаква да спечели значителен брой гласове на фона на безпокойството около т.нар политиката на "отворена врата", която Меркел поде.

В последно време Меркел губи популярност, над 80% от германците смятат, че правителството ѝ не се справя с наплива на мигранти. Повече от един милион имигранти и бежанци са влезли в Германия през 2015 г.

Проучванията показват, че нейният Християндемократически съюз (ХДС) ще остане най-голямата партия в провинция Саксония-Анхалт, в източната част на страната.

Партията обаче е изправена пред поражение в Баден-Вюртемберг на запад, където в момента е най-голямата партия.

В Рейнланд-Пфалц, където ХДС успя на косъм в предходните избори, състезанието е на ръба.

Изборите в трите провинции се провеждат една година преди федералните избори в Германия.

Резултатите от изборите ще покажат какви са нагласите на германските избиратели година преди федералните избори. Самият вот се възприема като тест за политиката на канцлера Ангела Меркел, в частност по въпроса за мигрантите и бежанците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Очаква се меркел да загуби!И това ще един добър ден за немската демокрация!
  • 2 Европеец

    0 2 Отговор
    Загубата на Меркел ще бъде добър ден за цяла Европа.С нейнете глупости за ислямизация и сътрудничество с терориста ислямист Ердоган тя създава огромна опасност за демокрацията на континента.
Новини по държави: